Претрага
[rstr_selector]

Poziv SzS-a na narodni protest: Mi moramo zajedno

Savez za Srbiju u Čačku pozvao je građane da se sutra u 10 sati okupe kod „Roda centra“ i svi zajedno krenu na miting ispred Narodne skupštine Republike Srbije, koji će početi u 15 časova.

U nastavku prenosimo njihovo saopštenje:

„Savez za Srbiju, nastao pre 8 meseci, je na srpsku političku scenu uveo revolucionarni način ponašanja i delovanja, gde različite političke opcije sede, razgovaraju i dogovaraju se o svemu. I to je ono po čemu zbunjujemo vlast SNS-a i po čemu smo dijametralno različiti od njih.

Vidimo da ova vlast nema sluha, ni razumevanja za razgovore sa političkim oponentima u Srbiji, ali zato ima razumevanja da razgovara i pregovara, kako sa predstavnicima tzv. privremenih vlasti u Prištini (čitaj Tači, Haradinaj), tako i sa predstavnicima EU, ali i sa stranim multinacionalnim kompanijama i kriminalcima iz zemlje i sveta, odnosno sa svima osim sa svojim narodom.

Već 5 meseci traju protesti građana „1 od 5 miliona“, na kojima se zahteva da građani mogu slobodno da izražavaju svoje političke stavove i da niko ne sme na njih da vrši pritisak, da ih bije ili da im preti, na kojima se zahtevaju slobodni mediji i uslovi za sprovođenje slobodnih i fer izbora, a na koje vlast odgovara uvredama, etiketiranjem, vređanjem učesnika i svih koji ovo podržavaju.

Ova vlast je izgubila kompas i javno zloupotrebila instrumente države i stavila se u službu ličnih, partijskih interesa jedne male klike u SNS-u. Ova vlast želi da svađa narod, da ga deli po nekim novim osnovama, da ga tera u sukobe i razmirice. Mora im se stati na put i upozoriti da to nije prihvatljivo i da građani žele da državu vrate sebi, i da ponovo živimo kao sav normalan svet.

Savez za Srbiju je od početka podržavao i pomagao proteste građana „1 od 5 miliona“, i bio konstruktivan, imajući u vidu opšti interes, umesto parcijalnih, stranačkih interesa. Zato pozivamo sve građane i sve Čačane, kojima su sloboda i pravda važni, koji ne žele da se sele u neke druge „lepše“ zemlje, koji žele najbolje za svoju decu i svoje porodice, da se okupimo kod objekta „Roda“ na kružnom putu, u 10 časova u subotu 13. aprila i da zajedno krenemo na veliki narodni protest u Beogradu, koji počinje u 15 časova na trgu ispred Narodne skupštine Republike Srbije.

Pokazaćemo jednom odrođenom, korumpiranom i nenarodskom režimu SNS-a i Aleksandra Vučića, da sa narodom mora da priča i da se dogovara, da sa onima koji drugačije misle mora da priča i da se dogovara, da ne želimo više kriminal i korupciju koji uništavaju zemlju, da nećemo partijske, već stručne ljude i da nam je dosta sukoba, svađa i podela.

Mi nemamo drugu državu, ni drugi narod. Mi ne možemo nazad. Mi moramo zajedno“, navodi se u pozivu SzS-a Čačanima.“

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *