[rstr_selector]

Позив за учешће на дрворезбарској колонији „Крст патријарха Павла”

Потребно је ручно изрезбарити дрвени крст и доставити га до 31. августа на адресу „Дани патријарха Павла” у Чачку, а намеру учешћа на колонији доставити организатору до 30. јуна на електронску адресу danipatrijarhapavla@gmail.com Награда и плакета за најлепши крст, као и награде и захвалнице осталим учесницима Колоније, биће додељене на Крстовдан, 27. септембра, на свечаности у манастиру Благовештење кабларско у Овчар Бањи.

Организатори манифестације „Дани патријарха Павла” објавили су јавни позив за учешће на деветој дрворезбарској колонији „Крст патријарха Павла“.

Дрворезбарска колонија се организује у част дела патријарха Павла, а представља основни садржај манифестације „Дани патријарха Павла”.

Потребно је ручно изрезбарити дрвени крст и доставити га до 31. августа на адресу „Дани патријарха Павла”, Кнеза Васе Поповића 14/5, 32000 Чачак. Намеру учешћа на колонији доставити организатору до 30. јуна на електронску адресу danipatrijarhapavla@gmail.com. Стручни жири ће оценити приспеле радове и одабрати најлепши крст чији аутор добија главну новчану награду и плакету, а остали учесници новчану награду и захвалницу.

Висина крста је највише 33 цм (укључујући и постамент уколико је крст са постаментом).

На свечаности, сабору, у манастиру Благовештење кабларско у Овчар Бањи, на Дан Воздвижења Часног Крста (Крстовдан) 27. септембра, после Свете Литургије ће се на свечаности, уз изложбу крстова и беседе о делу патријарха Павла, доделити награда и плакета за најлепши крст и награде и захвалнице осталим учесницима колоније. Свечаност ће пратити и појање хора.

Радови, ручно резбарени крстови, се трајно чувају, од прве колоније која је одржана 2016. године. Награђени и најлепши крстови јавности се представљају изложбама које ће се организовати где за то постоји интересовање, а удружење „Павле – живот по Јеванђељу” као организатор Манифестације ће, у сарадњи са градом Чачком од крстова Колоније и портрета патријарха Павла приредити сталну поставку у Чачку када град Чачак обезбеди адекватан простор.

Детаљније на сајту https://danipatrijarhapavla.rs/ (Најаве и Јавни позиви).

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *