Претрага
[rstr_selector]

Предавање о животу и раду Михаила Константиновића у Народном музеју у Чачку

Живот Михаила Константиновића је необичан и драматичан – ратник у два светска рата, политичар, министар, емигрант, академик, декан.

У дворишту Народног музеја у Чачку данас ће бити одржано предавање под називом „Баштина Михаила Константиновића”, посвећено једном од твораца модерног грађанско-правног законодавства у Србији. Проф. др Јовица Тркуља ће публици приближити детаље из живота Михаила Константиновића, о чијој правној, научној и политичкој каријери јавност мало зна, рекла је Делфина Рајић, директор Народног музеја у Чачку, најављујући ово предавање.

– Творац модерног грађанско-правног законодавства у Србији, кодификатор, актер судбоносних догађаја у Србији и Југославији средином 20. века, спада међу најбоље наставнике и предаваче у историји Правног факултета Универзитета у Београду. Био је писац законских текстова који су надживели своје време. Живот Михаила Константиновића је необичан и драматичан – ратник у два светска рата и политичар, министар, емигрант, академик, декан. На први поглед је јасно да је његов животопис више од једне личне судбине, што је довољан разлог за проучавање личности и рада Михаила Константиновића. Упркос значајним резултатима које је остварио на пољу правне науке, законодавства, просвете и културе, о Михаилу Константиновићу се веома мало зна. О његовом животу, стручним радовима, универзитетској каријери и јавним делатностима не постоје монографски радови ни студије. О томе ће управо више говорити проф. др Јовица Тркуља.

Предавање почиње у 19 часова.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *