Претрага
[rstr_selector]

Prekinut pravni vakuum

Dve godine po isteku mandata Upravnom odboru Studentskog centra u Čačku, Vlada Srbije je donela rešenje o imenovanju novog. Prema rečima direktora centra, Dragana Jovovića, odbor broji devet članova i u toku iduće sedmice trebalo bi da održi konstitutivnu sednicu.
– Time ćemo konačno ući u neko redovno stanje poslovanja s obzirom na to da smo do sada imali pravni vakuum. Za predsednika Upravnog odbora imenovan je diplomirani ekonomista, Gradimir Ćurčić, kao predstavnik osnivača. Članovi koji su takođe predstavnici osnivača, odnosno Vlade, su i diplomirani ekonomista Zoran Špajaković, mašinski inženjer Slavko Trifunović i ekonomski tehničar Slobodan Čakarević. Predstavnici Univerziteta u novom sastavu našeg Upravnog odbora biće: diplomirani inženjer agronomije Simeon Rakonjac, strudent Agronomskog fakulteta Nenad Jovančić i student Fakulteta tehničkih nauka Nemanja  Todorović. U novom sastavu Upravnog odbora svoje predstavnike imaće i zaposleni. Vlada je prihvatila predlog da to budu tehničar Goran Sremčević i inženjer mašinstva Petar Šarančić, kaže Jovović.

Stari Upravni odbor

– Članovi prethodnog Upravnog odbora su radili i nakon isteka mandata jer ih je zakon na to obavezao. Naime, zakon kaže da jedan Upravni odbor mora da funcioniše i po isteku mandata, a sve dok ne bude izabran novi. Ipak, to je kod nas bila veoma teška situacija. Ljudi nisu bili zainteresovani da učestvuju u radu. Imali smo i mnogo problema da uopšte sazovemo sednicu. Nadamo se da će se sad situacija normalizovati i da ćemo funkcionisati bez problema, dodao je Jovović.

Sednica novog UO

Jovović je podsetio da je starom sastavu Upravnog odbora mandat istekao još pre dve godine. Vlada je tek sad donela rešenje o imenovanju novog što je Studentskom centru u Čačku od presudnog značaja za rad.
– Imali smo pravni vakuum za vreme kojeg je bilo veoma teško poslovati. Verujem da će se članovi novog sastava Upravnog odbora sastati već iduće sedmice. Tada će se zvanično i konstituisati čime stičemo uslove za nesmetan rad, rekao je Jovović.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *