Претрага
[rstr_selector]

Премијера дуодраме „Круна Јованова” вечерас у Културном центру Чачак

Прича о љубави Круне Михаиловић и Јована Обреновића, о династичким притисцима и животним недаћама којима је та љубав одолевала

На великој сцени Културног центра Чачак,  вечерас са почетком у 20 часова премијерно ће бити  изведена  дуодрама „Круна Јованова”, у продукцији Градског Позоришта Чачак, а у сарадњи са центром за културу „Вук” из Београда.

Инспирисана причом са почетка 19 века, дуодрама по тексту Милкице Милетић говори о Круни Михаиловић, удатој Обреновић, и њеном мужу господару Јовану Обреновићу, рођеном брату кнеза Милоша, који је столовао у Чачку, о њиховој љубави, о градњи конака и о династичким притисцима и животним недаћама којима је та љубав одолевала.

Драматизацију потписује глумица Вања Милачић, режију Никола Кљајић, а главне улоге су додељене Стефану Бундалу и Аници Петровић.

Бесплатне улазнице за представу могу се подићи на билетарници Културног центра Чачак.

Ова представа је званично последњи програм Чачка као прве престонице културе Србије – „Чачанска Родна”, а након „Круне Јованове”, титула ће бити пренета на Ужице. Биће то учињено  симболичним Возом културе који ће из Чачка стићи у Ужице на свечано отварање Друге престонице културе Србије, 21. марта.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *