Претрага
[rstr_selector]

Prinudno izvršenje u Fabrici reznog alata odloženo do daljnjeg

Sudski izvršitelji su juče po peti put, uz asistenciju policije, pokušali da sprovedu prinudno izvršenje u pogonu za izradu kugličnih vretena u Fabrici reznog alata u Čačku, zbog duga iz 2004. godine koji ta farbika ima prema firmi „Savremena ambalaža”, kaže Milutin Nikitović, predsednik Samostalnog sindikata „FRA”.

Prema njegovim rečima, i ovo izvršenje je odloženo do daljnjeg, jer se kod pogona juče okupilo više od sto radnika koji se bore za svoja radna mesta, plate i imovinu fabrike.

– Ovo je peti pokušaj izvršenja i moram reći da je svaki put sve više radnika koji čuvaju fabriku, sve više nezadovoljstva i tenzije, ali i policajaca. Zabrinut sam zbog toga šta se sledeći put može dogoditi. Radnici su se obratili poslaničkim grupama u Skupštini grada, sami su organizovali dežurstva u fabrici i okupili se u velikom broju. U ovom postupku sudija postupa tako što donosi rešenja u roku od dan ili dva, što je atipično za srpsko pravosuđe. Istovremeno daje pisane naloge policiji „da pojača snage” pri asistenciji, pa se pitam čemu sve to vodi. Mi ne želimo da protivzakonito oštetimo nekog poverioca, ali nam je onemogućeno da iskoristimo sve pravne mogućnosti kako bismo zaštitili svoju imovinu i naše žalbe ne odlažu izvršenje, kaže Nikitović.

Trideset zaposlenih može ostati bez posla

– Sasvim mi je nemoguće da ne postoje drugi mehanizmi da se problem osnovnog duga od 1,5 miliona dinara, što je sa kamatama 4,5 miliona dinara, reši na neki drugi način, već je jedino rešenje da se prekine proizvodnja za namensku industriju Srbije, trideset zaposlenih izbaci na ulicu, njihove porodice ostanu bez prihoda i imovina nad kojom je zabranjeno izvršenje preda u posed nekom privatnom poveriocu, kaže naš sagovornik.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *