[rstr_selector]

Priprema elektromreže za zimu, veliki broj isključenja struje

Elektrosnabdevanje

struja-servis-obrElektrodistribucija Čačak za danas i sutra najavljuje prekide u snabdevanju električnom energijom od 8.00 do 17.00 časova u Atenici oko klanice, u Ulici Matije Lišančića od broja 13-15, od 23-31 i od broja 48-50. Isključenja će biti i u Ulici 50 od broja 1-19 i od 4-12, u Ulici broj 44, Ulici broj 4 od broja 27-35 zbog radova na dalekovodu. Gornjomilanovački električari danas će od 10.00 do 14.00 časova biti angažovani na radovima na dalekovodu od Gornje Vrbave do Lipovca i Gornje Crnuće i od 9.00 do 16.00 časova u Takovu od „Votke“ prema školi i u zaseoku Bojovići zbog radova na niskonaponskoj mreži. Radnici Elektrodistribucije Gornji Milanovac za sutra najavljuju radove od 8.00 do 15.00 časova u zaseoku Stankići u Šaranima, zaseoku Tadići na Galiču i u trafostanicama Sastavci i Brdo u Svračkovcima. U petak će od 9.00 do 15.00 časova na području Gornjeg Milanovca bez struje biti sva sela od Gornjeg Milanovca do Lipovca i Gornje Crnuće, deo Nevada i deo Grabovice, kao i zaselak Tadići na Galiču. Prema najavi iz Elektrodistribucije u Ivanjici danas će od 8.00 do 14.30 časova bez električne energije biti potrošači iz Partizanske ulice zbog radova na niskonaponskoj mreži. Danas i sutra od 8.00 do 15.00 struju neće imati naselja Mala i Drndari na Bukovici, a mogući su i kratki prekidi u snabdevanju električnom energijom u Bukovici, Jeseništu i Grabovici zbog radova na dalekovodu. Kako je najavljeno u Elektrodistribuciji u Lučanima, danas od 8.00 do 14.00 časova struju neće imati stanovnici zaselaka Gornji Brest i Mirkovići u Viči i od 8.00 do 15.časova stanovnici Neglišora koji struju dobijaju sa trafostanice Plavičevac. Radovi koje je Elektrodistribucija Guča najavila za sutra i prekosutra na području Dljina, odloženi su.

Vodosnabdevanje

voda-servis-obrKvar na magistralnom cevovodu Lučani-Guča zbog kojeg je Guča dva dana bila bez vode, otklonjen je, ali je samo deo potrošača dobio vodu. Kako saznajemo u lučanskom komunalnom preduzeću, u toku je punjenje sistema i do normalizacije vodosnabdevanja doći će u toku prepodneva. Prema informaciji iz „Komunalnog“ u Ivanjici danas će do 9.30, zbog kvara na mreži, biti naselje Crnjevo od Stilove kafane do kraja Luga. Ostali delovi Moravičkog okruga vodom će danas biti uredno snabdeveni. Kako su saopštili iz nadležnih preduzeća u Čačku i Gornjem Milanovcu trenutno nema kvarova na vodovodnoj mreži, a u toku dana neći biti ni radova zbog kojih bi voda bila planski isključena.

Grejanje

grejanje-1-servis-obrIsporuka toplotne energije domaćinstvima koja se snabdevaju iz Gradske toplane u Čačku je uredna, a u JKP „Čačak“ za grejanje i održavanje zgrada kažu da se u toku dana grejanje obustavlja ukoliko spoljna temperatura vazduha pređe 12 stepeni. U Gornjem Milanovcu sistem daljinskog grejanja funkcioniše bez problema za korisnike koji su priključeni na kotlarnice u Železničkoj i Lominoj ulici. I u lučanskoj toplani su nam potvrdili da su stanovi koji se greju putem njihovog sistema dobro zagrejani i to 24 časa u toku grejne sezone.

Hitna pomoć

hitna-pomoc-servis-obrLekari službe Hitne medicinske pomoću u Čačku u prethodna 24 časa pregledali su 25 pacijenta u ordinaciji i još 36 na terenu. U istom vremenskom periodu njihove kolege u Gornjem Milanovcu obavile su 31 ambulantni pregled i 11 kućnih poseta, dok je ivanjička Hitna pomoć intervenisala 42 puta od čega 4 puta na terenu.

Biometeorološka prognoza

bio-prognoza-servis-obrOčekivane biometeorološke prilike mogu i dalјe prouzrokovati pojavu zdravstvenih tegoba kod kardiovaskularnih bolesnika i osoba sa respiratornim obolјenjima. Moguće su glavobolјa i nervoza. Oprez učesnicima u saobraćaju.

Porodilište

porodiliste-bebe-servis-obrOva sreda proteći će u znaku broja tri. Naime, treći radni dan u sedmici donosi nam tri lepe vesti. Tačno toliko stanovnika je Moravički okrug dobio u prethodna 24 časa. U čačanskom porodilištu rođena je jedna devojčica, dok su u porodilištu u Gornjem Milanovcu rođeni jedna devojčica i jedan dečak.

Policijska uprava

policija-servis-obrPrema podacima Policijske uprave u Čačku u prethodna 24 časa na području Moravičkog okruga dogodile su se tri saobraćajne nezgode. Sve tri saobraćajne nesreće dogodile su se na teritoriji Čačka i u njima je jedna osoba poginula, a dve su zadobile lakše telesne povrede. Radari će danas kontrolisati brzinu kretanja saobraćaja od 9.00-16.00 u Ivanjici.

Поделите вести