Претрага
[rstr_selector]

Pristup pojedinim selima otežan, Civilna zaštita u pripravnosti

Snežne padavine otežale su pristup pojedinim čačanskim naseljima i selima, zbog čega su u Gradskom štabu za vanredne situacije i Sektoru civilne zaštite u pripravnosti kako bi građanima pružili neophodnu pomoć. Bratislav Zečević, načelnik Gradskog štaba za vanredne situacije, kaže da je ova služba spremna da se u svakom trenutku odazove na pozive, naročito starih i nemoćnih, kao i bolesnih sugrađana.

– Sneg i dalje pada, slabijim intenzitetom u odnosu na sinoć. Sve naše službe su na terenu, rade na čišćenju snega. Međutim, svesni smo da postoje oni do kojih je po ovakvim vremenskim neprilikama teško doći, zbog čega će, ako zatreba, biti angažovani pripadnici Civilne zaštite. Mi ćemo se i dalje, kao i svake godine, truditi da pomažemo građanima a oni nam se uvek mogu obratiti na telefon 032 309 111 i 032 309 075 posle 15 časova, izjavio je Bratislav Zečević.

Službe spremne da odgovore na sve zahteve u loši vremenskim uslovima

Prema rečima Zečevića, do sada nije bilo poziva građana koji su tražili bilo kakvu vrstu pomoći od sektora Civilne zaštite, koja je na prve vesti o snežnim padavinama i niskim temperaturama, u pripravnosti.

– Do sada nije bilo poziva, ali apelujem na građane da ukoliko je potrebna neka pomoć, bilo kakva, obavezno nas pozovu na telefone koje sam naveo. Naši ljudi su u potpunosti opremljeni da mogu da odgovore svakom zahtevu u ovakvim situacijama. Takođe, vozićemo ljude do bolnice, kao i one koji idu na dijalizu ili na neke preglede. Tu smo da prevezemo pacijenta ili lekara tamo gde vozilo Hitne pomoći ne može da priđe. Tu smo oko donošenja lekova ili hrane, zaključuje Zečević.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *