Претрага
[rstr_selector]

Pritvor za veterinara iz Čajetine

Šezdesetšestogorišnjem veterinaru D.K. iz Čajetine, koji je izvršio pregled mesa divljih svinja od kojeg je obolelo više stotina ljudi, određeno je policijsko zadržavanje u trajanju od 48 sati.

Protiv njega će biti podneta krivična prijava zbog krivičnog dela teško delo protiv zdravlja ljudi, saopštilo je Osnovno javno tužilaštvo u Užicu. Tužilaštvo navodi da postoje sumnje da veterinar kao odgovorno lice u Veterinarskoj stanici Čajetina, prilikom vršenja pregleda uzoraka odstreljene divljači koji su u tu ustanovu doneti 30. novembra, nije izvršio pregled tih uzoraka na propisani način. U saopštenju se navodi da nije primenjena metoda digestije, koja je obavezna za pregled uzoraka mesa divljih svinja, nakon čega je veterinar izdao saopštenje da je tom metodom utvrdio odsustvo parazita trihinele.

Prema saopštenju Tužilaštva, užička policija još uvek radi na istraživanju ovog slučaja i proverava odgovorna lica u Lovačkom udruženju „Zlatibor“ u vezi sa odstrelom sporne divljači. U slučaju da budu postojale sumnje protiv odgovornih lica, biće podnete i odgovarajuće prijave za učininjena krivična dela ili privredni prestup.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести