Претрага
[rstr_selector]

Privredna delegacija Čačka na poslovno-investicionom forumu u Abu Dabiju

Od 25. do 30. januara delegacija Čačka će, zajedno sa čelnim ljudima Privredne komore Srbije i predstavnicima privrednika, boraviti u Ujedinjenim Arapskim Emiratina gde će na Prvom srpskom poslovno-investicionom forumu pokušati da pronađu partnere za poslovna ulaganja.

Čačak će na ovom forumu predstavljati Vladimir Grujović, načelnik Gradske uprave za lokalno-ekonomski razvoj i Radenko Luković, zamenik gradonačelnika, koji se nada da će u Abu Dabiju uspešno predstaviti potencijale čačanske privrede.

Luković kaže da su Emiraćani najviše zainteresovani za banjska lečilišta u čačanskom kraju, pa će iz tog razloga čačanska delegacija u razgovorima sa domaćinima pored poljoprivrede, akcenat staviti upravo na ovu zdravstveno-turističku granu privređivanja.

– Emiraćani su još ranije izrazili svoje namere, odnosno zainteresovanost za banjski turizam i zbog toga mi ćemo ponuditi naše potencijale u toj oblasti, pre svega kapacitete Ovčar Banje, Trepče i Slatinske Banje. Pored toga predstavićemo im kapacitete i potencijale preduzeća Stočar. Kada je reč o partnerstvu, domaćinima ćemo prezentovati mogućnost ulaganja u obnovljive izvore energije, pre svega u energanu na kultivisanoj deponiji u Prelićima, i mini-hidrocentrale u Parmencu i na Borčevom stadionu, a ponudićemo im i javno partnerstvo za izgradnju zatvorenog bazena. Videćemo koliko ćemo od svega realizovati – kaže Radenko Luković, koji se nada da će domaćini prepoznati prednosti ulaganja u naš grad.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *