[rstr_selector]

Produžava se period radova na elektromreži

Elektrosnadbevanje

struja-1-servis-obrNa području Dragačeva za danas i sutra planirano je isključenje u vremenu od 08.00 do 16.00 časova u Rtima gde će bez struje biti zaseoci Slavkovići, Čikirizi i varošica Rti. Danas od 9.00 do 15.00 časova struju neće imati ni deo Velesa oko prodavnice i Ćumuri. Od danas do 30.novembra svakog dana od 9.00 do 16.00 časova zbog radova na niskonaponskoj mreži bez električne energije biće potrošači zaseoka Pajovići u Turicama, najavila je Elektrodistribucija Guča. Na elektroenergetskom sistemu na području Ivanjice danas nisu planirana isključenja zbog radova, ali će zato sutra od 10.00 do 12.30 bez električne energije biti uži deo grada od pijace do Doma kulture, kao i Ulica Boška Petrovića, Šljivići i naselje oko Milicije. Prema informacijama iz nadležnih službi u Čačku i Gornjem Milanovcu danas na ovim područjima nema kvarova na elektromreži, a nisu planirani ni radovi zbog kojih bi struja morala biti isključena.

Vodosnabdevanje

vodaa-servis-obrPrema informaciji iz čačanskog „Vodovoda“ bez vode su ovog jutra, zbog kvarova, delovi ulica Vojvode Stepe i Prvomajske. Otklanjanje kvarova je u toku i normalizacija vodosnabdevanja očekuje se u toku prepodneva. Na teritorijama opština Gornji Mialnovac, Ivanjica i Lučani nema kvarova na vodovodnoj mreži, a u toku dana neće biti ni planskih isključenja vode.

Grejanje

grejanje-1-servis-obrIsporuka toplotne energije na području Moravičkog okruga je redovna. Prema informacijama iz toplana u Čačku, Gornjem Milanovcu i Lučanima nema kvarova an sistemu daljinskog grejanja, a u toku dana neće biti ni radova zbog kojih bi grejanje moralo biti isključeno.

Hitna pomoć

hitna-pomoc-servis-obrLekari Hitne pomoći u Čačku u prethodna 24 časa obavili su 35 ambulantnih pregleda i još 45 na terenu. Njihove kolege u Gornjem Milanovcu su u istom vremenskom periodu u ordinaciji pregledali 31 pacijenta i obavili 13 kućnih poseta, dok je ivanjička Hitna pomoć intervenisala 73 puta od čega 4 puta na terenu.

Biometeorološka prognoza

bio-prognoza-servis-obrOčekivana biometeorološka situacija može imati relativno nepovolјan uticaj na kardiovaskularne bolesnike i astmatičare. Neraspoloženje, glavobolјa i pospanost su moguće meteoropatske reakcije. Povećana koncentracija se preporučuje učesnicima u saobraćaju.

Porodilište

porodiliste-bebe-servis-obrPrvi dan vikenda obeležiće samo dve lepe vesti iz dva porodilišta u okrugu. A to znači da je Moravički okrug u protekla 24 časa dobio samo dva nova stanovnika. U porodilištu u Čačku rođena su dva dečaka, dok su porodilište u Gornjem Milanovcu rode potpuno zaobišle.

Policijska uprava

policijaa-servis-obrPrema informacijama iz Saobraćajne policije u Čačku na području Moravičkog okruga u protekla 24 časa dogodile su se tri saobraćajne nezgode. Na području Čačka dogodila se jedna, a na području Gornjeg Milanovca dve, ali ni u jednoj nije bilo povređenih osoba. Radari će danas kontrolisati brzinu kretanja saobraćaja na području Ivanjice od 9.00 do 16.00 časova.

Поделите вести