Претрага
[rstr_selector]

Proglašeni najbolji esej o Disovom stvaralaštvu i dobitnik nagrade Mladi Dis

Od deset eseja o Disovom stvaralaštvu, koji su pristigli na ovogodišnji konkurs u okviru 52. Disovog proleća, žiri je izdvojio tri. Prvu nagradu je dobila Tamara Jovanović, student doktorskih studija na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu za esej „Kroz prizmu stilskih figura do semantičkih obzora zbirke pesama Utopljene duše Vladislava Petkovića Disa“.

Druga nagrada za esej „Eshatološka budnost u poeziji Vladislava Petkovića Disa u kontekstu apokrifne književnosti“ otišla je u ruke Miloša Živkovića iz Beograda, a esej „Miopija lirskog subjekta“ koji je poslala Milka Radulović iz Subotice, osvojio je treću nagradu. Nagrade će autorima biti uručene sutra na tradicionalnoj svečanosti u dvorištu Narodnog muzeja u Čačku, ispred Disovog spomenika.

Na konkurs 52. Disovog proleća za Nagradu Mladi Dis pristigli su rukopisi iz Podgorice, Pirota, Čačka, Lučana, Srebrenice, Grocke, Kostolca, Leskovca, Zrenjanina, Užica, Beograda, Valjeva, Zemuna, Krupnja, Kosovske Mitrovice, Banjaluke, Priboja, Novog Sada, Pljevalja i drugih gradova.

Stručni žiri je doneo jednoglasnu odluku da od 33 pesnička rukopisa nagradu Mladi Dis za 2015. godinu dodeli rukopisu „Okean“ Maše Seničić iz Beograda.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести