[rstr_selector]

Proglašeni pobednici 23. Sabora dvojničara i starih instrumenata

Na Javoru je juče završen 23. Sabor dvojničara i starih instrumenata, a pobednici su dvojničari Milić Ćajić iz Slavkovice kod Ljiga u starijoj kategoriji i dvanaestogodišnja Sanja Milanović iz Mionice u mlađoj kategoriji.

sabor-dvojnicara-ivanjica-2– Od ukupno 45 takmičara, 19 dvojničara i 26 svirača na starim instrumentima, pehare za prvo mesto poneli su: u starijoj kategoriji, dvojničar Milić Ćajić iz Slavkovice kod Ljiga, odsviravši pesmu „Jedna mala nije znala“ i kolo „Šumadijski drum“, u mlađoj kategoriji na dvojnicama, Sanja Milanović iz Mionice koja ima 12 godina sa pesmom „Oj Moravo“ i „Zlatiborskim kolom“. Pehare za prvo mesto na starim instrumentima poneli su: u starijoj kategorijii, Ljubo Mijajlović iz Raške na dugoj svirali sa pesmom „Sele Jele“ i „Starinskim kolom“ a u mlađoj kategoriji, Svetozar Šutić iz Beograda, koji ima 15 godina, na okarini sa pesmom „Čije je ono devojče“ i „Draganovim kolom“, kažu u ivanjičkom Domu kulture, ustanovi koja organizuje ovu manifestaciju.

Ostale nagrade otišle u Pljevlja, Kraljevo, Niš, Nikšić

Drugo mesto u starijoj kategoriji dvojničara osvojio je Radoslav Stanić iz Pljevalja, a u mlađoj kategoriji Teodora Đorđević iz Kraljeva. Drugo mesto u starijoj kategoriji starih instrumenata osvojio je Milosav Parlić iz Kraljeva na fruli, a u mlađoj kategoriji Jovana Vučković iz Kraljeva, takođe na fruli. Treće mesto u starijoj kategoriji dvojničara osvojio Predrag Nikolić iz Priličkog Kiseljaka kod Ivanjice, a u mlađoj kategoriji, Svetozar Šutić iz Beograda. Treće mesto u starijoj kategoriji starih instrumenata je pripalo Dušanu Ljubičiću iz Vrbasa na diplama, a u mlađoj, frulašu Matiji Stevanoviću iz Kraljeva.

Pored standardnih nagrada žiri je odlučio da dodedli nagrade u vidu diploma za: najbolji jedinstveni duet dvojničara, Milutinu Satariću iz Gornjeg Milanovca i Miljojku Đokoviću iz Kraljeva, duetu mladih na fruli Jelisaveti i Svetozaru Šutiću iz Beograda, mladom guslaru Lazaru Terziću iz Sjenice, najperspektivnijem sviraču Teodori Đorđević iz Kraljeva, najoriginalnijem duetu list-frula Jovanki i Ljubu Mijajloviću iz Raške, kao i za autentičan izraz Dragu Matijaševiću iz Nikšića.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *