[rstr_selector]

Проширење наплате паркирања у Чачку од 1. октобра

Драган Грујовић: „Цена паркирања у наведеним улицама је, сходно III зони, 19 динара по сату, односно 630 динара за станаре ових улица.

ЈКП „Паркинг сервис Чачак” од 1. октобра креће са проширењем наплате паркирања у граду. Драган Грујовић, координатор послова у овом предузећу, каже да од тог датума почиње наплата паркирања у делу Улице Веселина Миликића, а да ће у осталим улицама које су планиране за III зону наплате, почети када се обави хоризонтално и вертикално обележавање.

– Као што је најављено у претходном периоду, од 1. октобра ће кренути наплата у делу Улице Веселина Миликића – од Учитељске улице до Градског бедема. Након тога, када наше колеге буду завршиле обележавање, што ће суграђани видети према хоризонталној и вертикалној сигнализацији, додаваће се и друге улице – Учитељска поред Дома здравља, Светог Саве, Немањина, Коче Анђелковић, Кренов пролаз, Девет Југовића, Ломина, Моравска, као и део Улице Др Драгише Мишовића, од ресторана „Цар Лазар“ до Бирчанинове улице. Такође, наплаћиваће се паркинг у Амиџиној улици, од Улице Светог Саве до Улице Кнеза Милоша. Напоменуо бих да је у току и изградња новог затвореног паркинга поред „Темпа“ и да ће ту бити око 100 паркинг места. Овај затворени паркинг ће бити уведен у наплату када се уреди паркиралиште и постави кућица. Цена паркирања у наведеним улицама је, сходно III зони, 19 динара по сату, односно 630 динара за станаре ових улица.

Грујовић најављује да је завршетак обележавања нових паркинг места планиран за крај октобра и додаје да проблем приликом обављања овог посла могу правити возила која су дуже време паркирана у улицама у којима се врши обележавање.

– Ми ћемо наставити данас са обележавањем, али можда нећемо моћи да обележимо места у Учитељског улици јер су нам проблем возила која ту стоје паркирана дуже време. Када их уклони Комунална инспекција кренућемо са обележавањем. То је још један од разлога због којег се врши проширење наплате паркирања у граду, како би се извршила мобилизација возила у граду и како би се паркинг места користила 2-3 сата. А не да та возила уду паркирана 24 сата на тим местима. јер сви ми корисници паркинг места морамо имати могућност да паркирамо возило онолико колико нам је потребно да завршимо неки посао. Радимо и у ноћним сатима, али немамо асистенцију да померимо та возила током ноћи. Рачунамо да ћемо тај посао моћи да обавимо током октобра, а наплата ће почети након што се обележи улица.

На територији Чачка има 1600 обележених паркинг места, од којих се на њих 1010 врши наплата паркирања. Овим проширењем добиће се око 300 нових паркинг места, а осталих 300 ће бити у режиму бесплатног паркирања. Паркинг у III зони је у Чачку најјефтинији, а ту се налази око 40% свих паркинг места у граду, навео је Драган Грујовић.

До краја 2023.год. обавиће се проширење наплате паркирања у следећим улицама:
 • Веселина Миликића од Учитељске до Градског бедема
 • Учитељска улица од улице Веселина Миликића до улице Војводе Степе
 • Улица Светог Саве од улице Војводе Степе до кружног тока код хотел Мораве
 • Улица Синђелићева од улице Светог Саве до краја ( супове зграде)
 • Улица Амиџина од улице Светог Саве до улице Кнеза Милоша
 • Улица Немањина
 • Улица 9 Југовића
 • Улица Ломина
 • Улица Моравска
 • Улица Коче Анђелковића од улице Немањине до улице Крајинске
 • Затворени паркинг Такси 2 испред Максија ( стари депо)
 • Кренов пролаз
 • Добрачина

НАПОМЕНА:
Почетак наплате паркирања у улицама почеће када се обави хоризонтално и вертикално обележавање истих.

Поделите вести

Остави коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести