Претрага
[rstr_selector]

Proširuje se pista aerodroma „Morava“

Aerodrom u Lađevcima, uprkos najavama, još uvek nije otvoren za vazdušni saobraćaj. Prema rečima Dragana Jovanovića, gradonačelnika Kraljeva, tek što je obavljena konverzija vojnog u civilni aerodrom, vojska je naknadno tražila da se i fizički odvoji vojni od civilnog dela vazdušne luke kraj Morave.

I pored administrativnih peripetija građevinski radovi oko izgradnje aerodroma teku prema planu.

Pre nekoliko meseci Čačak i Kraljevo su ušli u zajednički projekat izgradnje kargo centra u Lađevcima, koji će se nalaziti u neposrednoj blizini aerodroma i budućeg auto-puta Preljina- Pojate. Gradonačelnik Kraljeva navodi da će između auta-puta i kargo centra, biti obezbeđen prostor za industrijsku zonu od oko 240 hektara, u kome će jednim delom biti smešteni i magacini za robne rezerve Republike Srbije.

Tokom prošle godine iz Uprave za infrastrukturu Ministarstva odbrane moglo se čuti da je aerodrom „Morava“ spreman za sletanje aviona čiji raspon krila ne prelazi 36 metara. Da bi na ovaj aerodrom mogli da sleću i transportni avioni, pista mora da se produži za 300 i proširi sa sadašnjih 30 na 45 metara, o čemu govori Dragan Jovanović, gradonačelnik Kraljeva:

{soundcloud}https://soundcloud.com/dzenarika/dragan-jovanovi{/soundcloud}

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *