Претрага
[rstr_selector]

Прослава поводом 130 година организованог туризма на Златибору

Општина Чајетина и Туристичка организација Златибор негују традицију туризма дугу више од једног века, а овог лета обележавају јубилеј – 130 година организованог туризма на овој планини.

Као лековито место Златибор је препознат крајем 19. века. Тада је пленио лепотом својих пејзажа и на своје падине привлачио виђеније и богатије људе који су овде градили прве викендице, летњиковце и бунгалове за одмор. Давне 1893. још неразвијени планински крај угостио је једну крунисану главу – краља Александра Обреновића, који је својом посетом поставио темеље развоју туризма.

Поводом обележавања јубилеја, у суботу 19. августа на Златибору ће бити уприличен програм посвећен рађању и развоју туризма на планини. Програм почиње у 18 часова Свечаном академијом у Културном центру Златибор, од 18.45 у Галерији Културног центра на репертоару је изложба слика под називом „Светлописом кроз прву српску ваздушну бању”, а од 20.30 часова сви они који се затекну на Краљевом тргу имаће прилику да присуствују концерту Симфонијског оркестра и Хора РТС-а који ће извести познато дело Карла Орфа – „Кармина Бурана”.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *