[rstr_selector]
Foto: Arhiva Dženarika info

Proteklog vikenda osam saobraćajnih nezgoda u Moravičkom okrugu

Policijska uprava

Proteklog vikenda u Moravičkom okrugu se dogodilo osam saobraćajnih nezgoda. Od toga šest u Čačku, gde su dve osobe teško povređene, a tri su prošle sa lakšim telesnim povredama. Po jedna saobraćajna nezgoda evidentirana je u Ivanjici i Gornjem MIlanovcu, a povređenih putnika nije bilo. Radarske kontrole biće od 08.00 do 16.00 časova u Bresnici i Mrčajevcima.

Elektrosnabdevanje

Prema informaciji iz čačanske Elektrodistribucije jutros je zbog kvara na dalekovodu bez struje Katrga, a zbog planiranih radova na dalekovodu od 08.30 h do 15.30 h bez električne energije će biti porošači u delu Viljuše, potes Kremenac i Mandići i u delu Banjice, zaseoci Stojići i Radovanovići. Planirano je da se ovi radovi izvode svakog dana do kraja nedelje.
Radovi na mreži niskog napona u Brđanima, koji su bili planirani za danas, su odloženi zbog kiše.

Grejanje

Isporuka toplotne energije u Čačku funkcioniše bez problema. U Gornjem Milanovcu je došlo do kvara na unutrašnjim toplotnim instalacijama u Ulici Kneza Aleksandra, pa će doći do prekida u snabdevanju toplotnom energijom večeras od 18.00 časova. Bez grejanja će biti stambene zgrade 116, 118 i 120, a normalizacija u snabdevanja toplotnom energijom očekuje se sutra u prepodnevnim satima.

Hitna pomoć

U hitnoj pomoći u Čačku lekari su u toku prethodna 24 sata pregledali 20 pacijenata, a na terenu su intervenisali 45 puta. U Gornjem Milanovcu je bilo znatno manje posla za hitnu medicinsku službu, lekari su obavili 16 ambulantnih pregleda i šest kućnih poseta.

Bioprognoza

Nastavlјa se period sa relativno nepovolјnim uticajem biometeoroloških prilika na hronične bolesnike. Naročit oprez se savetuje osobama sa bronhijalnom astmom i srčanim tegobama. Meteoropatske reakcije mogu biti izražene u vidu glavobolјe, razdražlјivosti i bolova u kostima i zglobovima. Povećana pažnja u saobraćaju je preporuka svim učesnicima.

Stanje na putevima

U saobraćaju je prisutan veći broj vozila, pa se gužve očekuju na gradskim saobraćajnicama i glavnim putnim pravcima u zemlji.
Povremeno slaba kiša danas se može lediti pri tlu na putevima severne Bačke i Banata. Kiša, morki kolovozi i slabija vidljivost u nižim i otapanje snega u višim predelima uz pojačan saobraćaj donosiće češće prekide i vanredne zastoje. Svi prilazi zimskim turističkim centrima su očišćeni, na njima je prohodnost dobra ali je upotreba zimskih guma i opreme i dalje neophodna. Zabrana kretanja kamionima sa prikolicom i šleperima i dalje je na snazi na putevima u planinskim predelima Ivanjice, Sjenice, Valjeva i Novog Pazara, kao i na deonici Brzeće – Kopaonik. Zbog radova na deonici Kokin Brod – Pribojska Banja, saobraćaj se od od 7 do 16 časova odvija uz naizmenično propuštanje vozila. Radova ima i na deonici Brežđe – Divčibare, zbog kojih je i dalje na snazi obustava saobraćaja koja će biti aktuelna do kraja godine. Obilazni put vodi preko Valjeva ka Kaone.
Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za sve kategorije vozila.

Поделите вести