Претрага
[rstr_selector]

Protest čačanske opozicije povodom uručenja titule Tomislavu Nikoliću

Odluka da se predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću dodeli zvanje prvog počasnog građanina Čačka, bez sumnje ujedinila je čačansku opoziciju. Odbornici DS-a, Dveri i LDP-a prošle nedelje za skupštinskom govornicom zajednički su kritikovali imenovanje Nikolića za počasnog građanina, međutim, vladajuća većina odlučila je da se njemu to priznanje ipak dodeli.

Odluka čačanske vladajuće koalicije naišla je i na negodovanje šire javnosti, koja pritom zamera što ovo visoko priznanje političari uručuju jedni drugima, međusobno. Upravo onako kako su i najavili, opozicioni lideri kažu da će 18. decembar, Dan grada, proteći u znaku protesta, naročito znajući da je planirano da predsednik u sredu na svečanosti u Domu kulture lično primi najveće odlikovanje Čačka.

Boško Obradović, lider pokreta Dveri kaže da će Nikolića sačkati protestanti, čije okupljanje je jutros prijavljeno čačanskoj Policijskoj upravi.

– Smatram da većina građana Čačka deli mišljenje koje su Dveri iznele za skupštinskom govornicom, a to je da Tomislav Nikolić nema nikakve veze sa gradom Čačkom ni po poreklu, ni po životnoj biografiji, da nema nikakve zasluge za grad Čačak i da je previše kontroverznih i spornih stvari u njegovoj biografiji, kako je završio fakultete i kakve je to knjige pisao nekad, a šta danas priča i radi i šta je o njemu govorio Velimir Ilić kao grobaru iz Kragujevca, nižem referentu koji ne bi mogao da radi u mesnoj zajednici, koji je od države uzeo stan, koga narod više neće, da bi danas Nova Srbija predlagala Tomislava Nikolića za počasnog građanina Čačka na našu veliku sramotu i bruku. Ako je Nova Srbija nešto dužna Tomislavu Nikoliću, onda bi bilo pošteno da Nova Srbija to plati iz svog džepa, a ne da to prebija preko građana Čačka i grada Čačka. Ono što je pokazala sama skupštinska sednica jeste da Nova Srbija nema samo 11 odbornika u skupštini grada Čačka, već da su njihovi odbornici i odbornici SPS-a, SNS-a i drugih satelitskih stranaka koje ispunjavaju sve želje Nove Srbije, već jedanaest godina. Zato građani Čačka treba da znaju kada sledeći put glasaju za SNS i SPS, da time daju glas Novoj Srbiji. Što se Dveri tiče, ovo je sveukupno vređanje inteligencije i ponižavanje građana Čačka koje je prevršilo svaku meru i zato pozivamo sve sugrađane da u sredu 18. decembra u što većem broju dočekamo predesednika Nikolića i ministra Ilića na svečanoj sednici povodom Dana Grada i kažemo im šta mislimo o njima i o njihovoj vlasti. Okupljanje svih nezadovoljnih, uvređenih i poniženih građana biće na platou ispred ulaza u Dom kulture u 10 i 30 kako bi smo u 11 sati dočekali predsednika i ministra onako kako zaslužuju – izjavio je Boško Obradović.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *