Претрага
[rstr_selector]

Protest zbog zlostavljanja životinja

U subotu će na Gradskom trgu u Čačku, u simboličnom terminu u pet do dvanaest, biti održan protest nezadovoljnih građana zbog lošeg postupanja prema životinjama kojih su se vlasnici odrekli i prepustili ulici.

Organizator ovog protesta je Društvo za zaštitu životinja „Košutnjak” koje navodi da ni vlast ni građani ne poštuju Zakon o zaštiti i dobrobiti životinja, što predstavlja glavni povod okupljanja. Na čačanskim ulicama ubijene i osakaćene životinje su svakodnevna pojava, zbog čega njihovi ljubitelji apeluju da se primeni Zakon i zaštiti i dobrobiti životinja. Tokom protesta biće postavljeno i pitanje, zašto osobe koje su pse načinile lutalicama nisu pravovremeno kažnjene, kada je napuštanje životinja za društvo kažnjivo i protivno Zakonu.

Ljubitelji životinja sa prostora bivše Jugoslavije, sličan protest istog dana i u isto vreme organizovaće u svim većim gradovima država u regionu, a u Srbiji, osim Čačka, okupljanje je najavljeno u Kruševcu, Beogradu, Novom Sadu i Nišu.

Članica udruženja „Košutnjak“ Dušanka Brajić, inače diplomirani hemičar, govori šta su najveći problemi napuštenih životinja u Čačku:

{soundcloud}http://soundcloud.com/dzenarika/du-anka-braji|610|166{/soundcloud}

Nedavno je u gradu na Moravi bilo govora da će se azil za nezbrinute životinje graditi u Milićevcima, ali se od tog posla, kažu, privremeno odustalo. U Čačku ne postoji zvaničan podatak koliki je broj životinja koje slobodno šetaju gradom. Iz Udruženja „Košutnjak“ navode da su gradskim vlastima ponudili volontersku saradnju kako bi bilo izvršeno prebrojavanje pasa i mačaka lutalica. O tome kakav su odgovor dobili, Dušanka Brajić kaže:

{soundcloud}http://soundcloud.com/dzenarika/du-anka-braji-1|610|166{/soundcloud}

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *