Претрага
[rstr_selector]

Prvi kontakt mališana iz vrtića „Sunce“ sa knjigom

Dečije odeljenje Gradske biblioteke „Vladislav Petković Dis“ je u saradnji sa predškolskom ustanovom „Radost“ nastavilo akciju pod nazivom „Čitam i rastem“ koju realizuje od  2012. godine.

Bibliotekari se družili sa mališanima iz vrtića „Sunce“

Bibliotekari Dečijeg odeljenja su tokom novembra bili u poseti vrtiću „Sunce“, gde je svoj prvi kontakt sa knjigom imalo više od sto mališana.  U ovom zajedničkom druženju,  prelistavajući i čitajući neka od najnovijih i najlepših izdanja namenjenih najmlađima, podjednako su uživala i deca i vaspitači i bibliotekari, kažu u gradskoj Biblioteci.

– Sigurni smo da smo uradili nešto lepo i dragoceno i da će se naši drugari rado sećati svog prvog kontakta sa knjigom i Bibliotekom. Vrata su nam otvorili drugari iz mlađe jaslene grupe sa vaspitačima Jelenom Petković i Ljiljanom Toković. Deca iz dve starije jaslene grupe sa vaspitačima Mirjanom Tomović, Tanjom Risimović, Katarinom Elveđi i Dušicom Bugarić, uživala su u prelistavanju slikovnica, taktilnih i zvučnih knjiga, kao i u snimku lutkarske predstave “Bakin rođendan“.Nešto stariji drugari iz mlađe i srednje vrtićke grupe slušali su omiljene bajke, a bibliotekari su uz pomoć vaspitača Mile Vukadinović, Aleksandre Stefanović, Biljane Trifunović i Snežane Ćirić pokušali da im, uz pomoć lutki, dočaraju junake iz najpoznatijih priča za decu“, rekli su bibliotekari koji su učestvovali u akciji „Čitam i rastem“.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *