Претрага
[rstr_selector]

Putari se probijaju do najudaljenijih sela u Sjenici

U opštini Sjenica, u kojoj je pre dva dana proglašena vanredna situacija zbog snežnog nevremena, stanje je danas bolje nego juče.

Prema rečima Mikaila Kaličanina, pomoćnika predsednika opštine i člana Kriznog štaba, olujno nevreme se smirilo, pa su stvoreni uslovi da se krene u probijanje snežnih smetova kako bi se došlo do najudaljenijih sjeničkih sela:

– Danas smo na našoj teritoriji, koja je prilično velika, uključili 22 mašine na cišćenje i u ovom trenutku imamo oko 30 odsto očišćenih puteva na seoskom području. Prethodna tri dana smo se borili da pomognemo starima, iznemoglima i bolesnima, tačnije da njih spašavamo, Danas smo se usmerili ka tome da otvorimo sve škole na seoskom području, odnosno da očistimo sve putne pravce koji do njih vode. Ako nas vreme bude posluzilo, u roku od dva do tri dana, mi ćemo mašinama koje poseduju javna preduzeća, ali i građani i privrednici Sjenice, osloboditi sva sela i sve zaseoke – izjavio je Mikailo Kaličanin napominjući da Sjenica ima 103 sela koja pre tri dana bila u potpuno odsečena od sveta. On dodaje da je danas situacija daleko bolja i da su pročišćeni svi putevi do svih mesnih zajednica. Dalji radovi biće usmereni na pročišćavanju sporednih seoskih puteva.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *