[rstr_selector]

Putevi u Moravičkom okrugu prohodni

Sneg koji od sinoć u Moravičkom okrugu neprestano pada nije iznenadio putare. Saobraćajnice koje održava ariljsko preduzeće „Putevi“ su za sada prohodne.

Goran Mijailović dežurni u punktu Arilje kaže da snega na kolovozu ima, ali da su ekipe još od noćas na terenu.

– Na magistralnom putu trenutno ima od jedan do pet santimetara snega, a na regionalnom putu od 10 do 15 santimetara. Ekipe su na terenu i dežuraće sve vreme dok traju snežne padavine. Putni pravci koje održavamo su regionalni put drugog reda Arilje – Visoka i magistralni Divljaka – Požega – Ariljska rampa – izjavio je Goran Mijailović.

Na putevima koje održava Preduzeće za puteve AD „Štrabag“ Čačak ima snega na kolovozu. Ekipe su još od noćas na terenu, a manjih zastoja u saobraćaju ima samo na putnim pravcima za Guču i Šiljkovicu, kaže Savo Tomašević, vođa smene u čačanskim Putevima.

– Ima snega na kolovozu u nižim predelima do tri santimetra, a u višim od pet do sedam. Imali smo tri vozila na terenu koja su dežurala tokom noći. Svi putni pravci prvog, drugog i trećeg prioriteta su prohodni. Međutim, jedan manji deo u trećem prioritetu ostao je da se jutros očisti. Putari su očistili pravce Asanovac – Preljina – Adrani – Bumbarevo Brdo i to je prvi prioritet. Išli su u dva navrata da bi čistili i posipali puteve, i za sada se saobraćaj odvija normalno. Drugi prioritet je Guča, gde se sneg čistio čitave noći, međuti sada će opet tamo krenuti ekipa pošto na pojedinim deonicama puta ima problema. Tokom noći sneg je počeo tek da pada pola sata ispred ponoći, a najave su da će tek padati većim intenzitetom. U planu je da se danas čiste putni pravci za Guču, Goričane, Sastavke, Leušiće, Trbušane, Srezojevce i Teočin. Jedno vozilo se upravo vratilo iz teočina i sa Gojne Gore. U planu je da se očisti putni pravac Čačak – Šiljkovica – Gojna Gora – rekao je Savo Tomašević.

U višim predelima Ivanjice snega na kolovozu ima od pet do deset santimetara, zbog čega od sinoć na terenu dežura pet ekipa. Nenad Arapović, šeg smene u ivanjičkom preduzeću Putevi, kaže da su za sada svi putni pravci prohodni. Međutim, najkritičnija situacija je na prilaznim putevima Goliji, gde sneg neprestano pada i na kolovozu ga ima i preko 10 santimetara.

Na planinskom prevoju Rudnik saobraćaj se odvija bez zastoja, a rasvkašenog snega na kolovozu ima do dva santimetra.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *