Претрага
[rstr_selector]

Radarskom centru Užice nedostaju protivgradni strelci

Od 134 protivgradne stanice koje su u nadležnosti Radarskog centra Užice, ove godine njih 12 nije aktivirano zbog nedostatka protivgradnih strelaca, kaže Željko Raičević, šef ovog Radarskog centra.

– Radarski centar Užice u svojoj nadležnosti ima sedam opština i dva grada: Priboj, Bajina Bašta, Kosjerić, Požega, Lučani, Arilje, Čajetina, Užice i Čačak. Od 134 protivgradne stanice koje su u našoj nadležnosti, ove godine smo aktivirali 122 jer za preostalih 12 nismo uspeli da pronađemo strelce. Nadamo se da ćemo tokom ove sezone naći ljude koji su raspoloženi da prihvate i rade ovaj posao, kaže Raičević.

Sistem odbrane od grada dobro funkcioniše

Prema njegovim rečima, sistem odbrane od grada za sada funkcioniše dobro, pre svega zahvaljujući dobroj saradnji sa gradovima i opštinama među kojima izdvaja Čačak, Arilje i Lučane.

– Imamo kvalitetnu saradnju sa gotovo svim gradovima i opštinama, ali moram reći da nam Čačak, Arilje i Lučani pružaju najveću pomoć kako bi protivgradni sistem funkcionisao. Mesec maj je jako nestabilan što se tiče vremenskih prilika, tako da Radarski centar ima dosta posla, svakodnevno pratimo potencijalne gradonosne oblake i delujemo protiv njih, kaže naš sagovornik.

Поделите вести

Један одговор

  1. Zasto protivgradni strelci za 7 dana u nedelji sa 24 sata dezurstva imaju mesecnu platu 4000 din, a ne minimalnu zaradu? Poslodavac im je RHMZ i ne uplacuje im PIO doprinose za 6 meseci na koliko imaju ugovor o privremeno povremenim poslovima a koji ugovor po zakonu o radu moze da traje najduze 120 dana a oni rade po ugovoru 180 dana ,sta nastupa na radu 121 dana? ,Znaci sve je nezakonito?Zato daju otkaze i tuze RHMZ kao poslodavca za neuplacene doprinose.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *