[rstr_selector]
Kolektiv RTV Kragujevac

Radnici bez plata, imovina na licitaciji

Ministarstvo privrede dopisom je obavestilo zaposlene u Radio televiziji Kragujevac da je neophodno da REM uputi dopis ovom Ministarstvu u kojem ga obaveštava o stanju u RTV Kragujevac da bi mogli da reaguju. Goran Antonijević, poverenik Sindikata „Nezavisnost“ kaže da to u praksi znači da su svi kupoprodajni ugovori napisani tako da potpuno onemoguće radnike da bilo šta preduzmu.

– Radnici ne primaju platu šest meseci, a onda Ministarstvo privrede kaže: „Ok, da bismo sačuvali privatizaciju, vi platu ne treba da primate još tri meseca“. Sve se svodi na to da je, po kupoprodajnom ugovoru, jedini način da se odmah oduzmu garancije vlasniku čim se ustanovi nepoštovanje kupoprodajnog ugovora. Član 9. tog ugovora garantuje poštovanje kontinuiteta emitovanja programa i poštovanje programske šeme i njegovo kršenje trebalo bi da povlači raskid privatizacije. Definitivno je da je kod nas došlo do kršenja tog člana i sada REM to treba da utvrdi i da pošalje dopis Ministarstvu privrede jer oni samo u slučaju kršenja člana 9. ne produžavaju rokove vlasniku koji je prekršio kupoprodajni ugovor, kaže Antonijević.

Imovina RTV Kragujevac na licitaciji

Antonijević činjenicu da je deo imovine Radio televizije Kragujevac stavljen na licitaciju vidi kao „početak kraja“.

– Ima dosta dugova koji su nasleđeni iz prethodnog perioda, ali ima mnogo i onih koji su se sad pojavili. Svi su pustili blokade računa jer ne vide drugi način da naplate. Sigurno je da će proizvodnja programa biti smanjena, ali ne i prekinuta. Biće to za nas otežani uslovi, ali nećemo zaustaviti program. Na licitaciji će se naći naši automobili tako da na neke dalje terene nećemo moći da idemo, dve montaže, jedna od novijih kamera, ali mi ostajemo sa dve kamere pa ćemo moći da snimamo, rekao je poverenik Sindikata „Nezavisnost“ u Radio televiziji Kragujevac.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *