Претрага
[rstr_selector]

Radovi na obnovi crkve nisu još počeli

Radovi na četvrtoj obnovi crkve Svetog Vaznesenja u Čačku nisu još počeli. Postavljanje skela počelo je 20. decembra prošle godine i trajalo je deset dana. Međutim, ni skele nisu postavljene oko celog objekta zbog, kako kaže protojerej Miroslav Petrov, velikog broja državnih i verskih praznika u proteklom periodu, ali i zbog veoma niskih spoljnih temperatura.

– Skele su u potpunosti postavljene oko prvog dela hrama. Što se centralnog dela hrama tiče, skele su postavljene na severnom i južnom zidu i skoro su svedene do gornjeg dela na kojem treba da bude postavljena platforma ispod cele kupole. Centralni deo skele, ispod kupole, biće postavljen kad vremenski uslovi to dozvole, kaže Petrov.

Rok za završetak radova će biti produžen

Petrov kaže da je na osnovu dogovora sa Nadzornim organom Crkvene opštine i Eparhije Žičke sa jedne i sa direktorom firme koja izvodi radove sa druge strane odlučeno da u periodima verskih praznika majstori na crkvi ne rade.

– Januar je mesec u kojem imamo mnogo praznika i nismo mogli da dozvolimo da se na jednoj svetinji obavljaju bilo kakvi građevinski radovi. Priznajem da postavljanje skele nije neki građevinski poduhvat, ali imali smo praznike za vreme kojih ne treba ništa raditi, rekao je starešina hrama Svetog Vaznesenja u Čačku.

Prema rečima Petrova, to su ujedno i razlozi zbog kojih će rok za završetak radova biti produžen.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *