Radovi na putevima Moravičkog okruga

Radovi na putevima Moravičkog okruga

0
Ilustracija
Stanje na putevima

Prema prognozi meteorologa period promenljivog i kišnog vremena ostaje za nama, lepo i sunčano vreme u narednim danima sigurno će doprineti boljoj prohodnosti puteva.
I dalje je prisutna opasnost od odrona na putevima kroz stenske useke i klisure, a posebno u centralnim, zapadnim i jugozapadnim krajevima gde je padavina bilo najviše. U toku su vanredne intervencije putara u poplavljenim područjima, ali i one već započete i planirane popravke puteva.
Do 12. juna su produženi radovi na deonici od Preljine ka Mrčajevcima koji se izvode od 08.00 do 17.00 časova, a tokom radova saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila. Zbog oštećenog mosta neprohodan je put Arilje-Guča u mestu Lis, a bujične vode su oštetile i kolovoz u mestu Guberevac na putu Ravni Gaj – Vitanovac pa je saobaćaj usporen. Slično je i na putu između Ribarske Banje i Prokuplja kod mesta Gornja Stražava. U Adranima na putu Kraljevo – Čačak saobraćaj se odvija jednom kolovoznom trakom. U toku je zamena asfalta na putu Markovac – Aranđelovac u mestu Orašac. Radovi će se izvoditi do 15. jula do kada će se saobraćaj odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila, a postoji obilazni put koji vodi od Aranđelovca preko Krćevca do Mladenovca.
Do 10. juna će se izvodiiti radovi na obeležavanju horizontalne signalizacije na deonici Mladenovac-Topola, ukoliko vremenski uslovi to dozvole.
Izvode se i radovi na rehabilitaciji mosta preko reke Banjske, na državnom putu Raška – Novi Pazar. Tokom izvođenja radova saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila uz regulisanje semaforima. Planirano trajanje radova je do 31.10, a on su obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom.
Zbog oštećenog kolovoza u mestu Guberevac na putu Ravni gaj – Vitanovac saobaćaj je usporen.
Takođe, na putu Lis – Arilje izmenjen je režim saobraćaja zbog oštećenja betonskog propusta. U zoni oštećenja izvršeno je suženje kolovoza, a saobraćaj se odvija naizmenično, uz regulisanje saobraćajnom signalizacijom. U zoni propusta zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija masa prelazi 7 tona.

Elektrosnabdevanje

Zbog radova na rekonstrukciji trafostanice TS G.MILANOVAC, bez električne energije biće potrošači u severnoj industrijskoj zoni, u gradskom području i prigradskim naseljima, u vremenu od 08:00 do 14:30 časova. U vremenskom intervalu od 06:00 do 18:00 sati, bez električne energije biće južna industrijska zona i naselja u tom delu opštine.

Vodosnabdevanje

Prema informaciji iz čačanskog „Vodovoda” jutros je došlo do pucanja vodovodnih cevi u Ulici Radovana Jovanovića kod broja 9 i u Ulici Gvozdena Paunovića kod broja 248. Kvarovi će biti sanirani u toku prepodneva, a za vreme radova je moguće kratkotrajno zatvaranje vode. U Gornjem Milanovcu će zbog planiranih radova na vodovodnoj mreži do 15.00 časova doći do prekida u snabdevanju vodom fudbalskih stadiona „Metalac’” i „Takovo”.

Hitna pomoć

U službi Hitne pomoći u Čačku u toku prethodna 24 sata lekari su pregledali 31 pacijenta, a na teren su izlazli 43 puta. Milanovački lekari su imali 26 ambulantnih pregleda i šest kućnih poseta.

Bioprognoza

Biometeorološka situacija danas će relativno povoljno uticati na osobe sa hroničnim oboljenjima. Zbog visoke maksimalne dnevne temperature vazduha oprez se i dalje savetuje srčanim bolesnicima. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu pospanosti i pada koncentracije. U najtoplijem delu dana neophodna je adekvatna zaštita od UV zračenja, koje je u domenu visokih vrednosti.

Policijska uprava

Prema podacima iz Policijske uprave u toku jučerašnjeg dana u Čačku, Gornjem Milanovcu, Ivanjici i Lučanima nije bilo saobraćajnih nezgoda. Radarske kontrole biće do 22.00 časa na gradskim sobraćajnicama u Čačku.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR