Radovi na vodovodnim mrežama u Čačku i Gornjem MiIlanovcu

Radovi na vodovodnim mrežama u Čačku i Gornjem MiIlanovcu

0
Ilustracija

Vodosnabdevanje

Prema informaciji iz čačanskog Vodovoda u Prijevoru je došlo do pucanja cevi između rezervoara R1 i R 2 zbog čega nema vode u tom delu Prijevora. Kvar će biti saniran u toku pre podneva.
U Ulici Kneza Miloša u kojoj se radi rekonstrukcija vodovodne mreže povremeno će dolaziti do prekida u vodosnabdevanju, pa će za građane biti obezbeđena cisterna sa pijaćom vodom. Zbog ovih radova obustavljen je saobraćaj od Amidžine do Nemanjine.
U Gornjem Milanovcu će od 8 do 15 časova voda biti zatvorena u Ulici Rada Končara, u kojoj je u toku rekonstrukcija vodovodne mreže, a zbog radova na saniranju kvarova prekid u snabdevanju vodom od 9 do 12 sti imaće korisnici Brezanskog vodovoda, od Takova prema gradu, a od 9 do 11 sati bez vode će biti varošica Beršići.

Hitna pomoć

Hitna pomoć u Čačku intervenisala je u toku prethodna 24 sata 31 put na terenu, a u ordinaciji su lekari pregledali 18 pacijenata. U Gornjem Milanovcu, u hitnoj medicinskoj službi evidentirano je 19 pregleda i pet kućnih poseta.
Bioprognoza

Očekivane biometeorološke prilike izazvaće uobičajene tegobe kod većine hronično obolelih, pa se svima savetuje pridržavanje saveta lekara i uzimanje terapije. Moguće su meteoropatske reakcije u vidu razdražljivosti i nesanice. Maksimalna koncentracija se preporučuje svim učesnicima u saobraćaju.

Stanje na putevima

Period lepog vremena se nastavlja i danas pa vozači mogu očekivati povoljne uslove za vožnju. Na deonicama na kojima je izmenjen režim saobraćaja zbog radova potrebna je dodatna opreznost i strogo poštovanje postavljene saobraćajne signalizacije. Za duža putovanja se preporučuju jutarnji ili kasniji popodnevni sati.
Do 21. jula izvode se radovi na odstranjivanju nestabilne stenske mase sklone odronu u Međuvršju, na deonici Pakovraće – Kratovska stena. Za vreme radova, od 7.00 do 17.00 časovatoku saobraćaj će se odvija naizmeničnim propuštanjem, sa povremenim obustavama u trajanju od 15-20 minuta.
U Ivanjici, na putu Luke – Lučka Reka, u mestu Tanaskovići saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila, a na snazi je zabrana saobraćaja za vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.
Do kraja jula na snazi je obustava saobraćaja na deonici Kopaonik-Jošanička banja, zbog čega vozači moraju koristiti alternativne putne pravce preko Raške i Rudnice ili preko Kruševca, Brusa i Brzeća.
Na putničkim terminalima naših grančnih prelaza za sada nema dužih zadržavanja, dok se na teretnim terminalima tokom dana očekuju povremeno nešto duža zadržavanja na izlazu iz Srbije ka Mađarskoj i Hrvatskoj.

 

PODELI

POSTAVI ODGOVOR