Претрага
[rstr_selector]

Razmatra se odluka o ukidanju vanredne situacije u Arilju

Na celoj teritoriji Arilja i dalje je na snazi vanredna situacija koja je uvedena zbog problema koji su nastali nakon obilnih padavina ovog leta. Branko Vukajlović, zamenik predsednika opštine, kaže da opštinsko rukovodstvo razmatra predlog da se ovih dana ukine vanredna situacija jer je veći deo putnih pravaca osposobljen.
– Još uvek je na snazi vanredna situacija na teritoriji cele opštine, ali razmatramo da je ukinemo ovih dana, jer smo osposobili veći deo putnih pravaca da život ljudi može normalno da se odvija. Imamo još na dva mesta odrone, ali to će biti rešeno ovih dana. Nismo vratili puteve u prvobitno stanje, ali je bitno da su svi prohodni i da građani mogu da funkcionišu. Štete su zaista ogromne i očekujemo pomoć Vlade Republike Srbije, kako bi sada kada se vreme malo stabilizovalo sanirali puteve i vratili ih u prethodno stanje u kojem su bili pre ovog leta.

Proradila i klizišta

klizisteVukajlović je rekao da u pojedinim ariljskim selima ima aktivnih klizišta svake godine, ali su učestale padavine dovele do toga da se pojave i nova.
–  U nekoliko sela imamo aktivna klizišta skoro svake godine i ta klizišta su proradila posle obilnih padavina. Velika klizišta su u selima Mirosaljci, Radobuđa, Grivska. Poslednje padavine su pogodile selo Grivsku i tu su proradila klizišta koja do sada nisu postojala, a bilo je štete i na pojedinim pomoćnim objektima. Ta klizišta se uvode u katastar klizišta Republike Srbije i tu mora Vlada da se uključi kako bi se sanirala ona koja ugrožavaju domaćinstva. Što se tiče klizišta koja ugrožavaju poljoprivredno zemljište, za sada ih samo evidentiramo i nemamo načina da drugačije pomognemo građanima, rekao je Branko Vukajlović. 

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *