Претрага
[rstr_selector]

Red vožnje čačanskog Autoprevoza izmenjen tokom letnjih meseci

Čačanski Autoprevoz je redukovao red vožnje tokom letnjih meseci. Pored standardnog ukidanja đačkih polazaka zbog raspusta, na pojedinim relacijama red vožnje je izmenjen zbog manjeg broja putnika, kaže Zoran Jevremčević, šef putničkog saobraćaja u ovom preduzeću.

-S obzirom na to da je sada sezona godišnjih odmora i đačkog raspusta, bili smo prinuđeni da redukujemo neke polaske zbog smanjenog broja putnika. Polasci na relacijama Avenija-Obrež i Gornji Trbušani- Kulinovačko polje koji su išli na 15 minuta sada idu na pola sata. Ukinuti su polasci za Dublje u 7.00 sati, za Lađevce u 13.00, Guču u 19.00, za Bresnicu u 6.45, Gornji Milanovac u 16.15 i 17.45. Linija za Ivanjicu u 13.00 časova preko Guče skraćena je jer je to bio đački polazak i zbog toga saobraća samo do Guče, a sat vremena nakon tog polaska ima još jedan direktan koji kreće u 14.00 i saobraća do Ivanjice preko Guče, kaže Jevremčević.

Dodatni polasci uvedeni zbog sezonskih radnika

Zoran Jevremčević kaže da ima još đačkih polazaka koji su ukinuti, kao i da su na relaciji od Leskovca ka Požegi uvedeni dodatni polasci zbog povećanog broja putnika.

– Postoji još dosta ukinutih đačkih polazaka koji su saobraćali ka okolnim selima. Imali smo vanrednih polazaka iz Leskovca prema Požegi zbog sezone branja malina i ljudi koji dolaze sa juga kako bi radili u sezoni, pa smo iz tog razloga svaki dan imali dva vanredna polaska, po završetku sezone vraćamo te ljude u istom pravcu, navodi naš sagovornik.

Jevremčević dodaje da je od 15. juna uvedena sezonska linija Beograd-Herceg Novi, a od 1. jula kreće nova linija Beograd-Bar koja će svako veče saobraćati do Crnogorskog primorja. 

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *