Претрага
[rstr_selector]

Regionalnom centru Čačak akreditacija za stručno usavršavanje kadrova u lokalnoj samoupravi

Regionalni centar za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju iz Čačka dobio je akreditaciju za stručno usavršavanje kadrova u jedinicama lokalne samouprave, a cilj im je, kako kaže direktorka Gorica Stanojević, da uskoro postanu zaduženi za profesionalni razvoj u svim sektorima društva. Za sada, Centar će obučavati zaposlene u organima lokalne vlasti po svim temama za koje ima akreditovane predavače.

Stručni programi uz akreditovane predavače

– Donošenjem Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja u septembru prošle godine, zvanično smo postali centri za stručno usavršavanje, tako da je Regionalni centar već podneo zahtev za izmenu statuta i naziva. Mi ćemo zvanično biti centri za stručno usavršavanje ne samo zaposlenih u obrazovanju, već i u ostalim sektorima društva. Što se tiče ovog dela za koji smo akreditovani, u narednom periodu ćemo u saradnji sa Ministarstvom za državnu upravu organizovati određene edukacije, ali iz baze akreditovanih predavača.

Regionalni centar će moći da angažuje samo akreditovane predavače kada je u pitanju edukacija lokalne samouprave. Neke od važnih tema kojima ćemo se baviti su: rad jedinica lokalne samouprave, rad sektora koji se nalaze u jedinicama lokalne samouprave, saradnja sa obrazovanjem, saradnja sa centrima za socijalni rad i komunalnim preduzećima, način pisanja projekata, rodna ravnopravnost, nenasilna komunikacija i mnoge druge. Sve ove teme su veoma značajne za rad lokalne samouprave, kaže Gorica Stanojević.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *