Претрага
[rstr_selector]

Rekonstrukcija dečijeg vrtića „Poletarac“ teče po planu

Krajem jula prošle godine počela je rekonstrukcija stare zgrade čačanskog dečijeg vrtića „Poletarac“, u okviru projekta „Gradimo zajedno“. Rok kada će vrtić početi sa radom još uvek ne može biti preciziran s obzirom na to da je obim radova veliki, kaže Suzana Simeunović, direktorka Predškolske ustanove „Moje detinjstvo”.

U planu je i uvođenje četvoročasovnog programa socijalizacije dece

– U proceduri je uvođenje grejanja i uskoro se očekuje da bi taj deo radova mogao biti priveden kraju. Najbitnije je da kada radovi budu gotovi, inspekcija koja izađe na teren dȃ dozvolu za rad, da se dobije verifikacija ministarstva, i to bi bili neki koraci neophodni za početak rada. Pored rekonstrukcije objekta, potrebno je urediti parter dvorišta kao i ogradu koja je takođe deo ovog projekta. Javna nabavka za opremanje vrtića je završena, a sva oprema koja je potrebna za normalan rad je nabavljena, kaže Simeunovićeva.

Prema njenim rečima, uzrasna grupa dece koja će biti primljena u ovaj rekonstruisan vrtić je starija jaslena grupa kojoj pripadaju deca uzrasta od 2 do 3 godine. U planu je i poseban četvoročasovni program koji zavisi od zainteresovanosti roditelja i koji predviđa socijalizaciju dece, odnosno uklapanje u kolektiv i druženje sa ostalom decom.

Takođe, tokom leta je u planu i rekonstrukcija ograde dečijeg vrtića „Kolibri“ iz Atenice, kao i promena stolarije u ovom vrtiću koja je neophodna za bezbedan rad sa našim najmlađim sugrađanima.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *