Претрага
[rstr_selector]

Rekonstrukcija Ulice Veselina Milikića počinje za nekoliko dana

Rekonstruckcija Ulice Veselina Milikića, jedne od frekventnijih u gradu, počeće za nekoliko dana. Projekat obuhvata rekonstrukciju kolovozne konstrukcije, ivičnjaka, trotoara, slivnika, šahti, horizontalne i vertikalne signalizacije i parkinga. Dragan Vukajlović, direktor JP „Gradac“ koje je za izvođača radova izabralo preduzeće „Ratko Mitrović Construction“, kaže da će u okviru tih radova biti uređen i parking u Ulici Kralja Petra I.
– „Gradac“ je zajedno sa gradom Čačkom sproveo postupak javne nabavke i izbora izvođača radova za Ulicu Veselina Milikića i za nekoliko dana ćemo krenuti sa izvođenjem tih radova u skladu sa građevinskom dozvolom i
svim onim što smo najavljivali ranije. Nadamo se da ćemo taj deo ulice urediti tako da predstavlja nov sadržaj za grad, a da pritom ta saobraćajnica bude mnogo lepša i komfornija. Do parka će biti trotoar, parking prostor, kao i jedna nova kolovozna konstrukcija sa rešenim pitanjem odvodnjavanja, a u planu je i ozelenjavanje tog prostora, izjavio je Dragan Vukajlović.

Obustava saobraćaja tokom radova nije u planu

– Neće biti obustave u saobraćaju. Istovremeno sa izvođenjem radova obavljaće se i saobraćaj, s tim što će se rekonstrukcija odvijati sukcesivno, deo po deo. Najveći radovi će biti do parka, ali će druga traka sve vreme biti u funkciji. Kada dođe vreme za asfaltiranje kolovozne konstrukcije tada će biti povremenih obustava, rekao je Vukajlović.

Rekonstrukcijom se dobija veći parking

Prema Vukajlovićevim rečima, tokom ovih radova planirano je da se urede parking prostor i trotoari do Instituta za voćarstvo u Ulici kralja Petra I. Predviđeno je da se umesto pod kosim uglom, vozila ubuduće parkiraju dužinski uz ogradu, što će smanjiti broj parking mesta.

– Uvideli smo da parkiranje pod kosinom nije najbolje rešenje, jer mnogi svoja vozila ostave delom na kolovozu, a delom na parking mestu, zbog čega je na ovoj lokaciji saobraćaj često bio usporen. Uradićemo trotoar do Instituta za voćarstvo, uradićemo jedan parking prostor koji će biti paralelan sa ulicom, neće biti pod uglom kao do sada. Gubi se jedan mali broj parking mesta, ali zato dobijamo veći parking prostor u Ulici Veselina Milikića, tako da ćemo dobiti veći parking prostor u te dve ulice nego što je to sada slučaj.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *