Претрага
[rstr_selector]

Rešavanje problema parkiranja prioritet ivanjičke opštine

U opštini Ivanjica ove godine je u planu da se izvedu brojni radovi na poboljšanju putne infrastrukture.

Asfaltiraće se saobraćajnice, radiće se javna rasveta, pojedina naselja će dobiti kanalizaciju, međutim najviše pažnje biće posvećeno rešavanju problema parkiranja.

Milomir Zorić, predsednik opštine Ivanjica, kaže da, iako se odustalo od kupovine preduzeća Graditelj, čiji je krug bio najpodesniji za rešavanje ovog problema, jedan od prioriteta u ovoj godini biće uređenje parkirališta, što besplatnih, što u sistemu naplate.

– Ivanjica, kao i mnoga mesta u Srbiji, ima problem sa nedostatkom parking prostora, jer je sama konfiguracija grada specifična. Da bi dugoročno rešili ovaj problem, mi smo ranijih godina planirali da kupimo preduzeće Graditelj, u čiji bi krug smestili parkiralište i sedište Parking servisa. Ali, naši se planovi nisu obistinili iz razloga što poverioci nisu bili saglasni se preduzeće proda lokalnoj samoupravi. Zato smo rešili da iskoristimo već postojeće resurse. Urađen je elaborat i krenuli smo u naplatu parkiranja u pojedinim gradskim ulicama, ali ne iz razloga da ostvarimo profit, nego da obezbedimo da pešaci u Ivanjici mogu da idu trotoarom i da magistrala bude koliko-toliko oslobođena. Početkom godine počeo je da se naplaćuje parking i jednoj zoni, što je u manjoj meri rasteretilo gužve u samom gradu, ali se tu svakako neće stati, jer će se zona pod naplatom širiti, pa samim tim i prostor koji će u tom smislu biti uređen. Građani već sada imaju mogućnost da odaberu parking mesto koje nije u sistemu naplate, a besplatnog parkinga će svakako i dalje biti, s tim što se on neće nalaziti u strogom centru grada, već 300 do 500 metara dalje – izjavio je Milomir Zorić, dodajući da je naplata parkinga bilo jedino rešenje za problem saobraćajnih gužvi u centru Ivanjice.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести