Претрага
[rstr_selector]

Rezultati sa male mature bolji od prošlogodišnjih

Najbolje rezultate na završnim testovima za učenike osnovnih škola u Moravičkom okrugu pokazali su učenici koji su sedmi i osmi razred završili u gimnazijama u Čačku i Ivanjici, a slede ih učenici Osnovne škole „Sreten Lazarević“ iz Prilika. Prema oceni Slađane Parezanović, rukovodioca Školske uprave u Čačku, tradicionalno dobre rezultate imali su i učenici čačanskih osnovnih škola „Dragiša Mišović“, „Milica Pavlović“, „Vuk Karadžić“ i „Filip Filipović“. Ona kaže da je za učenike najzahtevnije bilo rešavanje kombinovanog testa.

Testiranje prošlo bez tehničkih problema

– Po pitanjima koje je sadržao ne bih rekla da je kombinovani test bio najteži, ali se on za učenike pokazao kao najzahtevniji. Sudeći po rezultatima testa iz srpskog jezika, rekla bih da su oni svakako bolji u odnosu na prethodne godine. Moguće je da su tome doprineli zadaci koji su uglavnom bili, kako to naši učenici kažu, „na zaokruživanje“, odnosno zatvorenog tipa. A možda smo negde imali i veštih učenika koji su malo uspeli da se snađu prepisivanjem, toga uvek ima u đačkom životu. Jedan od razloga može da bude i pretpostavka da je sama struktura testa bila lakša. Dobri su rezultati i za matematiku, pogotovu ako znamo da imamo školu gde je prosek bodova 8,14 kao što je to slučaj sa Gimnazijom u Čačku, rekla je Parezanović.

Slađana Parezanović naglašava da je testiranje proteklo bez tehničkih problema koji bi učenicima dodatno otežali rešavanje testova i podseća da se danas do 16.00 časova Okružnoj komisiji u Školskoj upravi mogu podneti eventualne žalbe na sprovođenje i rezultate testiranja.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *