[rstr_selector]

Rukovodstvo Čačka ignoriše odluku inspektora

Prošle nedelje u senci hvalospeva oko stabilnosti vladajuće koalicije, vaskrsnuća čačanske privrede i prezentacije postignutih izbornih rezultata, prošlo je pitanje zašto grad ne rešava problem Zagorke Maslarević, Čačanke čiji stan pliva u vodi zbog havarije na vodovodnoj instalaciji u susednom stanu koji pripada gradu Čačku.

Naime, penzionerka Zagorka Maslarević živi u Dunavskoj ulici i vlasnica je polovine kuće, dok druga polovina pripada gradu i data je na korišćenje dvema porodicana slabijeg materijalnog stanja. Zagorkine komšije već godinama imaju problem sa vodovodnom instalacijom, a nevolje ove žene kulminirale su pre nešto više od mesec dana kada je u njenom stanu počela da pliva voda. Pre desetak dana posetili smo ovu ženu i na licu mesta u kuhinji i sobi zatekli mokre zidove i podove. Po lošem stanju u kome se nalaze pregradni zidovi od rigipsa i laik može zaključiti da voda koja izvire iz zidova nije od juče.

Zbog ovog problema Zagorka već nedeljama obija pragove čačanske gradske uprave u nadi da će privoleti vlasnika susednog stana da otkloni kvar, kako se montažna kuća ne bi urušila.

Od odlaska nadležnima ova žena nije imala neke naročite koristi. Inspektori su bili na licu mesta i naložili vlasniku susednog stana da odmah pristupi saniranju mokrog čvora, međutim, kvar još uvek nije otklonjen. Gradskom rukovodstvu rešenje građevinskog inspektora u kome stoji da se otklanjanju kvara mora pristupiti odmah, očigledno, ništa ne predstavlja. Stiče se utisak da se ne zna koja je nebriga veća, da li ona za građane ili ona za imovinu grada. Budući da je odluka o izdvajanju novca za sanaciju vodovodne instalacije u ovoj kući isključivo na gradonačelniku Vojislavu Iliću, upitali smo ga da li će se i kada pristupiti sprovođenju rešenja građevinskog inspektora kojim je naloženo da se odmah pristupi sanaciji:

Na verujemo da će od ove izjave u kojoj je gradonačelnik zamenio teze pa umesto da jasno kaže kada će izdvojiti novac da se kvar otkloni, smatrajući da je izlazak inspektora dovoljan, voda prestati da prodire u stan ove žene.

U Čačku ne postoji komisija koja nadgleda i kontroliše kako se koristi stambeni prostor u vlasništvu grada dat na korišćenje drugim licima. Kako smo saznali u čačanskoj gradskoj upravi ne postoje ni utvrđeni kriterijumi za lica kojima su stanovi dati na korišćenje, po kojima se pravo korišćenja može izgubiti, a od Vesne Vulović, gradskog poverenika za informacije od javnog značaja još uvek čekamo odgovor na pitanje, koliko Čačak ima stanova u svom vlasništvu i ko u njima stanuje.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *