Претрага
[rstr_selector]
Ilustracija

Ruski internista i „pokretna klinika” stižu u požeška sela

Opština Požega je napravila sporazum sa ambasadom Rusije u Beogradu od koje će dobiti specijalno sanitetsko vozilo, sa ciljem da se u Požegi obiđu sva rubna područja čiji meštani nisu u situaciji da redovno posećuju lekara, kaže dr Vera Matović, vršilac dužnosti direktora požeškog Doma zdravlja.

Prema njenim rečima, predviđeno je da sanitetsko vozilo dva meseca ostane na raspolaganju Domu zdravlja u Požegi, a ukoliko se pokaže potreba za njegovim stalnim ostankom, Ruska ambasada će ga pokloniti ovoj opštini.

Biće pregledani i oni koji nemaju zdravstvene knjižice

Pravo na pregled imaće svi građani, bez obzira na to da li imaju zdravstveno osiguranje ili ne.

– Sanitetsko vozilo koje smo dobili je zapravo jedna pokretna klinika. Preglede će vršiti ruski lekar koji je po specijalnosti internista, zajedno sa ekipom naših lekara. Obilaziće sva udaljena sela na teriotoriji naše opštine. Ukoliko prilikom pregleda bude takvih pacijenata čije stanje zahteva hitno bolničko lečenje, iza njih će ići jedno naše vozilo koje će preuzeti pacijenta. Akcija traje od 26. jula do 9. avgusta i biće sprovedena u 41 selu, koliko ih i ima u našoj opštini. Raspored je podeljen predsednicima mesnih zajednica i određene su ekipe Doma zdravlja koje će učestvovati u programu, kaže dr Matović.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *