Претрага
[rstr_selector]

Sanacija odmarališta u Ulcinju počinje krajem meseca

Ovog leta oko 1800 čačanskih mališana letovaće u odmaralištu „Ovčar“ u Ulcinju. Prema najavama iz Predškolske ustanove „Radost“, prva grupa od 247 mališana u Ulcinj će krenuti 20. juna.

Stanje u kome se nalazi odmaralište čačanskih vrtića, proteklih meseci bilo je jedna od glavnih tema vladajuće garniture u Čačku. Prema navodima pojedinih članova Gradskog veća zgrada odmarališta je u katastrofalnom stanju, zbog čega je bila neophodna hitna adaptacija kompletnog prostora u kome borave deca.

O hitnosti, koja će građane Čačka koštati 15 miliona, jer je procenjeno da toliko treba uložiti u sanaciju, najbolje svedoči podatak da radovi na uređenju još uvek nisu počeli.

Iz građevinskog preduzeća „Deko“ iz Vrnjačke Banje, koje je dobilo ovaj posao na tenderu, kažu da će radovi početi krajem ovog meseca. Kao razlog zašto ovaj posao ne mogu početi ranije, iz ove firme navode da se najpre mora srediti papirologija, nakon čega će pristupiti izvođenju radova. U ovom preduzeću se nadaju da će radovi biti završeni do dana kada će prva grupa dece krenuti put Ulcinja.

Pored dece predškolskog uzrasta, na letovanje u Ulcinj otputovaće i 150 vukovaca i učenika generacije iz čačanskih osnovnih škola.

Prema programu, smene sa polascima dece u Ulcinj počinju 20. juna, a završavaju se 9. septembra.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *