Saobraćaj na vijaduktu obustavljen do sledeće nedelje

Saobraćaj na vijaduktu obustavljen do sledeće nedelje

0
Stanje na putevima

Period povoljnih vremenska prilika omogućava dobru prohodnost puteva, saopštio je AMSS. Najavljenih padavina za danas nema, pa vozače očekuju suvi kolovozi i dobra vidljivost, osim u jutarnjim satima kada je moguća magla ili sumaglica. Veliku opasnost predstavljaju česti odroni, najviše pored stenskih useka Ibarske i Đerdapske magistrale, a ima ih i pored Drine kao i Južne i Zapadne Morave gde će vozačima biti potrebno više opreznosti za volanom.

Zbog oštećenja na vijaduktu na obilaznici oko Čačka potpuno je obustavljen saobraćaj na putu Konjevići – Beljina, a iz Puteva Srbije su saopštili da se uspostavljanje naizmeničnog propuštanja saobraćaja preko vijadukta očekuje sredinom naredne nedelje.

Na deonici Prilik – Jasenovo, u blizini mesta Preseka do 12. oktobra izvode se radovi na sanaciji klizišta zbog čega se saobraćaj odvija naizmeničnim propuštanjem vozila. Zbog radova na proširenju mosta preko Lipničke reke u naselju Gruža na putu Kragujevac – Kraljevo, vozila se uz pomoć semafora naizmenično propuštaju, a usporen je saobraćaj i na deonici Požega – Arilje zbog radova na mostu preko reke Đetinje. Počeli su i radovi na izgradnji kružne raskrsnice u Užicu, na uglu Omladinske i Ulice Lipa, a za vreme radova saobraćaj će se odvijati prema postavljenoj privremenoj saobraćajnoj signalizaciji do 28. oktobra.

Uprava saobraćajne policije

U toku prethodna 24 sata u Čačku se dogodila jedna saobraćajna nezgoda u kojoj, pored pričinjene materijalne štete, nije bilo povređenih putnika. U Gornjem Milanovcu, Ivanjici i Lučanima nije bilo saobraćajnih nezgoda, a što se tiče radarske kontrole za danas je planirana na podruju Ivanjice do 17.00 časova.

U Ulici 1 na Obrežu došlo je do pucanja vodovodne cevi. Kvar će biti saniran u toku dana, a za vreme radova moguće je kratkotrajno zatvaranje vode. U ostalim delovima našeg vodosistema snadbevanje vodom je redovno. Zbog kvara na vodovodnoj mreži u Gornjem Milanovcu do 12 sati bez vode će biti Rudnička ulica i deo Ulice kneza Aleksandra, neparna strana od plavog mosta do kraja ulice.

Hitna pomoć

Lekari u Hitnoj pomoći u Čačku su u toku prethodna 24 sata imali više posla na terenu s obzirom na to da su obavili 44 kućne posete, a 29 pregleda je evidentirano u ordinaciji. U Gornjem Milanovcu su lekari obavili 25 ambulantnih pregleda i četiri kućne posete.

Bioprognoza

Očekivana biometeorološka situacija uticaće relativno povoljno na većinu hronično obolelih. Oprez se savetuje srčanim bolesnicima i nervno labilnim osobama. Izvesna opreznost se preporučuje svim učesnicima u saobraćaju.

Porodilište

U čačanskom i milanovačkom porodilištu u toku prethodna 24 sata rođeno je šest beba. U Čačku su rođeni jedan dečak i dve devojčice, dok su u Gornjem Milanovcu rođene dve devojčice i dečak.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR