[rstr_selector]
Foto: Pixabay

Saobraćaj umeren, kolovozi mestimično vlažni

Stanje na putevima

Van gradova saobraćaj je umerenog intenziteta, a prohodnost autoputeva i puteva I i II prioriteta je dobra. Vozače danas ne bi trebalo da iznenade povremeno vlažni kolovozi zbog moguće slabe kiše koju meteorolozi najavljuju uglavnom u popodnevnim satima na putevima u severnim krajevima Srbije, a zbog otapanja snega mokre kolovoze treba očekivati na putevima u područjima gde je prethodnih dana bilo snežnih padavina.
Zbog radova na rekonstrukciji betonske kolovozne konstrukcije u tunelu Brđani, leva tunelska cev je zatvorena, a saobraćaj je preusmeren na desnu tunelsku traku i odvija se dvosmerno.
U toku su radovi na sanaciji kolovoza na deonici Bumbarevo Brdo – Mrčajevci, izvode se od 8.00 do 17.00 časova kada se saobraćaj odvija naizmeničnim propuštanjem vozila, semaforskom signalizacijom.
Zbog radova na izgradnji deonice auto-puta Preljina Požega, saobraćaj se sa deonice Gojna Gora – Ljubić preusmerava na novoizgrađenu pristupnu saobraćajnicu i nadvožnjak, a radovi će trajati do 20. decembra.
Prema informacijama Uprave granične policije na graničnim prelazima Šid i Batrovci teretna vozila čekaju 360 minuta, a na Horgošu 180. Na ostalim graničnim prelazima nema dužeg zadržavanja za sve kategorije vozila.

Elektrosnabdevanje

U Čačku i Gornjem Milanovcu nema planiranih isključenja struje za danas, nema ni kvarova na elektromrežama, tako da je snabdevanje strujom uredno. U Dragačevu je registrovano nekoliko kvarova na niskom naponu u delu Kotraže i Donjeg Dubca, a manji kvar je i u Grabu u kod jednog potro
U Ivanjici su takođe planirani radovi na dalekovodu zbog kojih će 08:00 do 16:00 časova bez električne energije biti potrošači u Lisi zasoci Ajdačići, Milovanovići, Marići, Stara Fabrika i Šarčevići, i u Lukama zaseok Vasovići.

Vodosnabdevanje

U Gornjem Milanovcu je jutros došlo do kvara na cevovodu u Trušovoj ulici, zbog čega je  zatvorena voda. Ekipe JKP „Gornji Milanovac“ su na terenu i rade na sanaciji kvara, a normalizacija u snabdevanju vodom očekuje se do 12.00. Na vodovodnoj mreži u Čačku nema kvarova.

Bioprognoza

Biometeorološka situacija može izazvati uobičajene tegobe kod većine hronično obolelih. Oprez se savetuje astmatičarima, cerebrovaskularnim i srčanim bolesnicima. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu reumatskih bolova i neraspoloženja. Povećana koncentracija se preporučuje učesnicima u saobraćaju.

Hitna pomoć

Hitna pomoć u Čačku je u toku prtehodna 24 sata intervenisala 36 puta na terenu, a u ordinaciji su lekari pregledali 26 pacijenata. U Gornjem Milanovcu je evidentirano 15 ambulantnih pregleda i osam kućnih poseta.

Policijska uprava

Prema podacima iz Uprave saobraćajne policije, u Čačku je juče evidentirana jedna saobraćajna nezgoda u kojoj je jedno lice lakše povređeno, a na području Gornjeg Milanovca, Ivanjice i Lučana nije bilo saobraćajnih nezgoda. Kontrola brzine kretanja vozila biće tokom prepodneva u Mrčajevcima i na gradskim saobraćajnicama, a poslepodne na putu od Čačka ka Beljini.

Поделите вести