[rstr_selector]

Saobraćaj umeren, vlažni kolovozi

Na širem području Srbije saobraćaj je umerenog intenziteta. Slab do umeren sneg pada gotovo u celoj našoj zemlji, što otežava kretanje vozila i smanjuje vidljivost.

Zbog niskih temperatura moguća je i pojava poledice, pa se vozačima savetuje da smanje brzinu kretanja i vožnju prilagode uslovma na putu kao i dapoštuju saobraćajne propise Na putevima prvog prioriteta snega na kolovozu ima do 3 cm, dok na putevima drugog i trećeg prioriteta, preko prevoja i u višim predelima ima i do 5 cm snega.

Onima koji planiraju put ka Kopaoniku savet je da zbog vetra i snežnih nanosa koriste magistralni put preko Jošaničke banje. Kamionima sa prikolicom i šleperima zabranjeno je kretanje preko Divčibara, Debelog Brda, ka Kopaoniku i goču.

Više pažnje neophodno je na deonicama trasiranim pored nestabilnih kamenih kosina zbog moguće pojave odrona, koji su najučestaliji na području Paraćina, Zaječara, Požarevca, Majdanpeka, Žagubice, Golupca, Negotina, Ivanjice, Vranja i Novog Pazara, a posebno treba voziti oprezno duž Đerdapske i Ibarske magistrale, kroz Ovčarsko-kablarsku, Grdeličku i Sićevačku klisuru.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Поделите вести