[rstr_selector]
Foto: Dženarika Info

Saobraćajne gužve u Čačku

Zbog hitnih radova na sanaciji oštećenog stuba na vijaduktu na obilaznici oko Čačka na deonici Konjevići – Beljina, saobraćaj je i dalje obustavljen zbog čega je pojačan intenzitet saobraćaja na gradskim ulicama, naročito u jutarnjim i popodnevnim špicevima. Vozačima se savetuje da budu strpljivi i oprezni za volanom i da poštuju saobraćajne propise. Prema najavama iz Puteva Srbije, vijadukt će biti zatvoren do naredne nedelje.

Vodosnabdevanje

U Ulici Budimira Davidovića kod vrtića „Mali Kapetan” i u ulici Dobrile Klisarić u Ljubiću došlo je do kvarova na vodovodnoj mreži, a u čačanskom Vodovodu kažu da će kvarovi biti sanirani u toku dana i da je za vreme radova moguće kratkotrajno isknjučenje vode. U toku radova vozači treba da ispoštuju privremenu vertikalnu signalizaciju. U Gornjem Milanovcu će od 09 do 12 sati doći do prekida u snabdevanju vodom zbog radova na saniranju kvara koji je registrovan u delu naselja Mlakovac oko strugare.

Porodilište

U čačanskom porodilištu u toku prethodna 24 sata rođene su tri bebe, dve devojčice jedan dečak, a u porodilištu bolnice u Gornjem Milanovcu juče je rođen jedan dečak.

Hitna pomoć

Lekari u Hitnoj pomoći u Čačku imali su 69 intervencija u toku prethodna 24 sata od kojih je 37 bilo na terenu, a 32 u ordinaciji. U Gornjem Milanovcu su evidentirana 22 ambulantna pregleda i osam kućnih poseta, dok su najviše posla imali ivanjički lekari koji su u Hitnoj pomoći pregledali 70 pacijenata, a obavili su i 10 kućnih pose.a

Bioprognoza

Nastavlјa se povolјan uticaj biometeorološke situacije. Dodatna pažnja se ipak savetuje osobama sa srčanim tegobama i astmatičarima u toku prepodneva. Kod meteoropata su moguće malaksalost i glavobolјa.

Stanje na putevima

Tokom dana će biti lepo vreme što će omogućiti i nesmetano odvijanje saobraćaja, međutim ovo je doba godine kada jutra i večeri mogu biti maglovita i kada posebno treba pripaziti na putevima koji vode pored reka, jezera, u klisurama i po kotlinama, pa se vozačima savetuje da u područjima gde je smanjena vidljivost zbog magle budu pažljivi za volanom.
Opreznija vožnja potrebna je i zbog brojnih deonica na kojima se izvode radovi.
Do 28. oktobra izvodiće se radovi na izgradnji kružne raskrsnice u Užicu, na uglu Omladinske i Ulice Lipa, a saobraćaj se odvija prema postavljenoj privremenoj signalizaciji. Na deonici Prilike – Jasenovo, u blizini mesta Preseka do 12. oktobra izvode se radovi na sanaciji klizišta zbog čega se saobraćaj odvija naizmeničnim propuštanjem vozila.
Zbog radova na proširenju mosta preko Lipničke reke u naselju Gruža na putu Kragujevac – Kraljevo, vozila se uz pomoć semafora naizmenično propuštaju, a usporen je saobraćaj i na deonici Požega – Arilje zbog radova na mostu preko reke Đetinje, kao i na više deonica od Čačka ka Užicu.

Поделите вести