Претрага
[rstr_selector]

Sedam roda posetilo porodilišta u Čačku i Gornjem Milanovcu

Porodilište

porodiliste-bebe-servis-obrU porodilištu čačanske bolnice, u toku prethodna 24 sata, rođeno je šest beba – četiri devojčice i dva dečaka, a u Gornjem Milanovcu, u toku jučerašjeg dana, rođen je jedan dečak.

Elektrosnabdevanje

eps malaSnežne padavine ovoga jutra nisu uslovile veće probleme na elektromrežama u Čačku, Gornjem Milanovcu i Ivanjici pa je snabdevanje strujom uredno. Na području Dragačeva registrovani su kvarovi u selu Lučani, zaseok Milovanovići i u selu Guča, zaseok Dupljaj koji će biti sanirani u toku dana.

Vodosnabdevanje

voda-sevis-obrČačansko naselje Petrovića kosa jutros je bez vode zbog pucanja cevi. Završetak radova na saniranju kvara očekuje se do 12.00 sati. U ostalim delovima čačanskog vodosistema isporuka vode je uredna. Uredno vodosnabdevanje je i na području Dragačeva.
Na području Gornjeg Milanovca i danas će biti povremenih prekida u snabdevanju vodom na Rudniku zbog zaleđivanja dela vodoizvorišta.                                                          Na vodovodnoj mreži u Ivanjici jutros nisu registrovani veći kvarovi, ali iz JKP „Komunalno“ tvrde da i dalje ima mnogo individualnih stambenih objekata kod kojih su zaleđene cevi uzrokovale prekid u vodosnabdevanju. Jedan od najčešćih uzroka zbog koga građani ostaju bez vode je smrzavanje vode u delovima unutrašnjih instalacija koje nisu dobro zaštićene ili se na njima voda vrlo retko koristi.

Uprava saobraćajne policije

policija
Prethodnog dana u Čačku je bio povećan broj nezgoda na putevima. Evidentirano je 6 saobraćajnih udesa u kojima su četiri lica  zadobila lakše telesne povrede. Za razliku od Čačka, u Gornjem Milanovcu, Ivanjici, Guči i Lučanima u toku jučerašnjeg dana nije bilo saobraćajnih nezgoda. Iz saobraćajne policije apeluju na vozače da, zbog snežnih padavina i niskih temperatura, prilagode vožnju uslovima na putu, kao i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Hitna pomoć

hitna pomoc malaHitna pomoć u Čačku je intervenisala u toku prethodna 24 sata 47 puta na terenu, a u ordinaciji je evidentirano 27 pregleda. U Gornjem Milanovcu lekari Hitne medicinske službe su imali manje posla, u ordinaciji su pregledali 16 pacijenata, a obavili su i 12 kućnih poseta. Ivanjička služba Hitne pomoći je imala 58 ntervencija od kojih je 7 bilo na terenu.


Biometeorološke prilike

bioprognoza-2Očekuje se nepovolјna biometeorološka situacija za hronično obolele osobe i meteoropate. Najviši stepen opreznosti se savetuje srčanim i cerebrovaskularnim, kao i psihičkim bolesnicima. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu razdražlјivosti, glavobolјe i bolova u kostima. Preporučuje se adekvatno odevanje, jer će subjektivni osećaj hladnoće biti dodatno pojačan usled umerenog i jakog vetra. Neophodan je povećan oprez učesnicima u saobraćaju.

Autobuski saobraćaj

autobus-servis-80x80-obrZbog snežnih padavina autobusi čačanskog „Autoprevoza“ saobraćaju otežano. Kašnjenja, od 10 do 20 minuta, u prigradskom i međugradskom saobraćaju jutros su zabeležena na autobuskim linijama za Bresnicu, Kragujevac, Srezojevce i Ivanjicu, ali do sada nijedan polazak nije otkazan. Na gradskim linijama saobraćaju svi autobusi uz kraća kašnjenja.

Putevi

puteviPutevi prvog i drugog prioriteta na području Čačka su za sada prohodi, ali je saobraćaj otežan. U nižim predelima snega na kolovzu ima do 2 cm, a u višim do 10 cm.
U Gornjem Milanovcu trenutno ima problema na putnom pravcu Svračkovci – Gornja Crnuća. Putarske ekipe Javnog preduzeća za izgradnju opštine Gornji Milanovac su na terenu i očekuje se da će do podneva pročistiti tu deonicu.
Na putevima u Ivanjici u nižim predelima visina snega je do 5 cm, a u višim i preko 10 cm, pa je obavezna upotreba zimske opreme. Neprohodna je deonica Odvraćenica – Preko Brdo. Zabrana kretanja za kamione i šlepere u planinskim predelima je i dalje na snazi.
U Guči i Lučanima su svi putevi tokom noći pročišćeni i podasuti mešavinom agregata, a s obzirom na to da sneg i dalje pada čišćenje će biti nastavljeno i u toku dana.

Поделите вести