Sedam saobraćajnih nezgoda za vikend u Čačku

Sedam saobraćajnih nezgoda za vikend u Čačku

0
Ilustracija
Policijska uprava

Tokom vikenda u Čačku je evidentirano sedam saobraćajnih nezgoda u kojima je šest osoba povređeno, od kojih su tri zadobile teške telesne povrede. Radarske kontrole biće od 9.00 do 12.00 u Slatini, a od 22.00 do 03.00 sata biće na frekventnijim saobraćajnicama u Čačku.

Stanje na putevima

U jugozapadnim, južnim i istočnim krajevima zemlje magla će tokom jutra smanjivati vidljivost ponegde i ispod 100 metara, saopštio je AMSS. Prestanak padavina i porast dnevih temperatura koje se očekuju narednih dana, doprineće dobroj prohodnosti puteva, međutim otapanje snega u višim planinskim predelima pored mokrih kolovoza donosi veliku opasnost od odrona duž nestabilnih kamenih kosina, u klisurama i usecima. Najviše ih ima na Đerdapskoj magistrali gde se savetuje oprezna vožnja i pridržavanje saobraćajne signalizacije, koja obaveštava o odronima. Moguće je mestimično stvaranje poledice usled niskih jutarnjih i večernjih temperatura. Početak radne nedelje sigurno će obeležiti pojačan saobraćaj, naročito na ulicama unutar većih gradskih sredina, a zatim i na frekventnijim putevima u zemlji.
Do 28. decembra izvode se radovi na mostu preko potoka Suva jaruga, na deonica Zagrađe – Gornji Milanovac. Za saobraćaj je zatvorena krajnje leva traka, a celokupan saobraćaj odvija se dvosmerno, srednjom i desnom saobraćajnom trakom. Radovi su obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom opremom i signalizacijom.

Vodosnabdevanje

U Ulici Slavka Krupeža kod broja 29 došlo je do pucanja vodovodne cevi, a u čačanskom Vodovodu kažu da će kvar biti saniran u toku prepodneva, time i snabdevanje vodom u ulici noralizovano. U Gornjem Milanovcu će, zbog radova na saniranju kvarova, od 9.00 do 12.00 sati doći do prekida u snabdevanju vodom u naselju Semedraž u delu pored magistrale, a od 9.00 do 14.00 časova moguća su povremena isključenja vode korisnicima koji se snabdevaju sa brezanskog vodovodnog sistema, u delu od Beršića do Mačkovog puta, zaseoka Ponjavići.

Hitna pomoć

Hitna pomoć u Čačku je u toku prethodna 24 sata imala više posla na terenu s obzirom na to da su lekari obavili 51 kućnu posetu, a u ordinaciji su pregledali 23 pacijenta. U isto vreme u Gornjem Milanovcu je evidentirano 48 hitnih intervencija od kojih je 46 bilo u ordinaciji, a samo dve na terenu.

Porodilište

U čačanskom porodilištu u toku prethodna 24 sata rođene su dve bebe i to dve devojčice, a u isto vreme u porodilištu u Gornjem Milanovcu nije bilo porođaja.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR