Sedmica u čačanskom porodilištu

Sedmica u čačanskom porodilištu

0
Porodilište

U čačanskom porodilištu u toku prethodna 24 sata rođeno je sedam beba, pet devojčica i dva dečaka, dok je u porodilištu bolnice u Gornjem Milanovcu rođen jedan dečak.

Hitna pomoć

U Hitnoj pomoći u Čačku u toku prethodna 24 sata pregledano je 18 pacijenata, a na terenu su lekari intervenisali 39 puta. U isto vreme milanovački lekari su pregledali 15 pacijenata u ordinaciji i obavili devet kućnih poseta.

Bioprognoza

Relativno nepovoljna biometeorološka situacija izazvaće uobičajene tegobe kod većine hronično obolelih. Oprez se savetuje astmatičarima i srčanim bolesnicima. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu pospanosti, glavobolje i promenljivog raspoloženja. Svim učesnicima u saobraćaju savetuje se oprez.

Vodosnabdevanje

Prema informaciji iz čačanskog Vodovoda u Sinđelićevoj ulici broj 8 je pukla cev, radovi na saniranju kvara su u toku i očekuje se da će biti završeni do 12 sati.
Zbog kvarova na vodovodnoj mreži u Gornjem Milanovcu je došlo do prekida u snabdevanju vodom u nasalju Mišovića put koje će bez vode biti do 12 sati i u delu naselja Lunjevica, zaseok Miškovići do 14 časova.

Policijska uprava

Prema podacima iz čačanske Policijske uprave, u toku jučerašnjeg dana u Čačku se dogodila jedna saobraćajna nezgoda u kojoj je jedno lice lakše povređeno, a u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila na području Lučana nije bilo povređenih. Za danas su radarske kontrole planirane na području grada od 14.00 do 22.00 časa.

Stanje na putevima

Sredina nedelje donosi umeren intenzitet saobraćaja na svim putnim pravcima. Kiša, povremeni pljuskovi i mokri kolovozi su obeležili jučerašnji dan, a prema najavi meteorologa uslova za povremenu kišu i lokalne pljuskove biće i danas, pa se vozačima savetuje opreznija i sporija vožnja. Do 17. aprila od 08.00 do 17.00 časova, izvodiće se radovi na odstranjivanju nestabilne stenske mase sklone odronu na deonici Pakovraće (Markovica) – Kratovska stena u Ovčar Banji. U toku izvođenja radova saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem, sa povremenim obustavama u trajanju od 15 do 20 minuta. Izvode se radovi i na sanaciji kolovoza na državnom putu Kruševica – Krćevac na deonica kroz Aranđelovac. Tokom radova koji će se izvoditi do 11. aprila u vremenskom periodu od 07.00 do 17.00 časova, saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila, a u toku su i radovi na pojačanom održavanju i rehabilitaciji deonice Kneževići – Bela Zemlja – Užice gde se u zoni radova saobraćaj odvija naizmeničnim propuštanjem vozila.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR