Sedmica u čačanskom porodilištu!

Sedmica u čačanskom porodilištu!

0
Porodilište

U čačanskom porodilištu 15. januara rođeno je sedam beba, četiri dečaka i tri devojčice. U porodilištu bolnice u Gornjem Milanovcu u toku prethodna 24 sata rođen je jedan dečak.

Elektrosnabdevanje

Zbog kvara na dalekovodu od noćas su bez struje delovi Bresnice i Vujetinci. Bez napona su 4 trafostanice, a očekuje se da će radovi na saniranju kvarova biti završeni u toku dana. Na području Dragačeva bez struje su Zeoke, zaseok Popovići u Goračićima i Kovačevići u Krstacu. Snabdevanje strujom u Gornjem Milanovcu i Ivanjici funkcioniše dobro, ima sitnijih kvarova na niskom naponu, ali će biti sanirani u toku pre podneva.

Bioprognoza

Pojačana opreznost savetuje se cerebrovaskularnim i srčanim bolesnicima, kao i osobama sa respiratornim tegobama. Moguće meteoropatske reakcije su promenljivo raspoloženje i glavobolja, kao i slabija koncentracija. Neophodna je opreznost svih učesnika u saobraćaju.

Hitna pomoć

Hitna pomoć intervenisala je u toku prethodna 24 sata 40 puta na terenu, a 11 pregleda je evidentirano u ordinaciji. U hitnoj medicinskoj službi u Gornjem Milanovcu lekari su pregledali 12 pacijenata, a obavili su i 5 kućnih poseta.

Stanje na putevima

Slabije snežne padavine u nižim predelima naše zemlje za sada ne donose značajnije povećanje snežnog pokrivača, ali utiču na uslove u kojima se saobraćaj odvija, jer u kombinaciji sa termperturama koje su ispod nule postoji opasnost od stvaranja leda na putu, zato vožnja postaje zahtevnija posebno kada brzina nije prilagođena predviđenim ograničenjima za zimske uslove. Prvi dan vikenda donosi manji broj vozila na putevima van gradova i naseljenih mesta, tako da je saobraćaj umerenog intenziteta i odvija se bez zastoja, ali je na pojedinim deonicama je kretanja vozila usporenije. Sve deonice autoputeva na kojima je kolovoz mokar, su prohodne, a slično je i na svim glavnim putnim pravcima koji spadaju u prvi prioritet čišćenja. Na području Kopaonika, Goča, Divčibara, Zlatibora, Stare planine Sjenice i Novog Pazara ima mestimično ugaženog snega na kolovozu do 5 cm. Kamionima sa prikolicom i šleperima zabranjen je saobraćaj na svim putevima u planinskim predelima Ivanjice, kao i na putnim pravcima Jošanička Banja – Kopaonik, Kopaonik – Rudnica, Mionica – Brežđe – Divčibare – Kaona, a na području Ivanjice je neprohodna deonica Odvraćenica – Preko Brdo.
Prema informacijama iz Uprave granične policije na našim putničkim terminalima nema dužih zadržavanja, dok se na teretnim sa Mađarskom i Hrvatskom na izlazu čeka od 60 180 minuta.

 

PODELI

POSTAVI ODGOVOR