Šest beba rođeno u Čačku i Gornjem Milanovcu

Šest beba rođeno u Čačku i Gornjem Milanovcu

0
Foto: Pexels from Pixabay
Porodilište

U čačanskom porodilištu u toku prethodna 24 sata rođene su četiri bebe, tri devojčice i dečak, a u porodilištu bolnice u Gornjem Milanovcu juče su rođena dva dečaka.

Vodosnabdevanje

Nastavljaju se radovi na izgradnji vodovodne i kanalizacione mreže u Ulici 7 u Atenici pa će i danas povremeno dolaziti do isključenja vode. Jutros je registrovan kvar u Ulici u 70 Atenici, gde je za vreme radova moguće kratkotrajno nestajanje vode, a u Kulinovcima na „Matovića putu“ je došlo do pucanja vodovodne cevi pa je isključena voda. Kvarovi će biti sanirani u toku dana.
Zbog radova na popravci kvarova na vodovodnoj mreži u Gornjem Milanovcu prekid u snabdevanju vodom imaće potrošači u industrijskoj zoni u Svračkovcima, u periodu od 9 do 11 sati, i u Lunjevici, zaseok Petkovići od 8 do 11 sati.

Elektrosnabdevanje

Zbog radova na rekonstrukciji mreže niskog napona od 09:00 do 17:00 časova bez električne energije biće potrošači u Katrzi zaseok Tošići.
U Gornjem Milanovcu će zbog radova na dalekovodu od 9 do 15 časova bez struje biti Gornji Banjani, u Arilju od 8 do 17 časova naselje Vranjansko polje, na području dragačeva do 17.00 časova bez struje biti zaseok Stanojevići u Gornjoj Kravarici.

Bioprognoza

Biometeorološka situacija i dalje nepovoljno utiče na srčane bolesnike, a oprez je neophodan i kod nervno labilnih osoba. Kod meteoropata moguća je glavobolja, malaksalost i bolovi u mišićima. U saobraćaju se savetuje dodatni oprez.

Hitna pomoć

Lekari u čačanskoj hitnoj pomoći obavili su 43 pregleda na terenu u toku prethodna 24 sata, a u ordinaciji 23. Milanovački lekari hitne medicinske službe imali su ukupno 25 intervencija, od kojih 18 u ordinaciji a sedam na terenu.

Policijska uprava

Prema podacima iz Uprave saobraćajne policije u Čačku, Gornjem Milanovcu, Guči i Lučanima juče nije bilo saobraćajnih nezgoda. U Ivanjici se dogodila jedna u kojoj je jedno lice lakše povređeno. Radarske kontrole biće od 8 do 16 časova na putnom pravcu od Preljine ka Mrčajevcima.

Stanje na putevima

Danas će vozače pratiti promenljive vremenske prilike, zbog čega je potrebno da imaju više opreznosti u vožnji. Poslednji radni dan u ovoj nedelji sa prvim popodnevnim satima će doneti veći broj vozila i pojačan intenzitet saobraćaja, ponegde sa usporenom vožnjom i mogućim kraćim zastojima, a posebno na deonicama na kojima se izvode radovi.
Zbog izvođenja radova na sanaciji trake na naplatnoj stanici „Preljina“ zatvorena je jedna traka za ENP, u smeru od Preljine ka Beogradu.
U Ulici Dr Dragiše Mišovića u Čačku za saobraćaj je zatvorena desna kolovozna traka iz pravca Opšte bolnice ka gradu. U zoni radova koji se odvijaju od raskrsnice sa Ulicom 7, saobraćaj se odvija usporeno prema postavljenoj saobraćajnoj siganlizaciji.
Usporena vožnja vozače očekuje na deonici od Užica ka Zlatiboru zbog aktuelnih radova.
Produženi su radovi na na popravci mosta preko reke Misače na deonici Markovac – Aranđelovac. Saobraćaj se odvija uz naizmenično propuštanje vozila. Alternativni putni pravac Mladenovac – Belosavci – kružni tok u Krćevcu – Aranđelovac.
Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila, dok vozači teretnih vozila mogu očekivati duža čekanja na prelazima sa Mađarskom i Hrvatskom.

 

PODELI

POSTAVI ODGOVOR