[rstr_selector]

Šest beba rođeno u Čačku

Porodilište

U čačanskom porodilištu u toku prethodna 24 sata rođeno je šest beba, četiri dečaka i dve devojčice, dok u porodilištu bolnice u Gornjem Milanovcu u toku jučerašnjeg dana nije bilo porođaja.

Hitna pomoć

Lekari u čačanskoj Hitnoj pomoći pregledali su 28 pacijenata u toku prethodna 24 sata, a na terenu su intervenisali 46 puta. U Gornjem Milanovcu je evidentirano 15 ambulantnih pregleda i pet kućnih poseta, a u Ivanjici su lekari obavili 54 pregleda u Hitnoj pomoći i sedam kućnih poseta.

Bioprognoza

Relativno nepovolјna bimeteorološka situacija za većinu hronično obolelih. Oprez se savetuje srčanim i cerebrovaskularnim bolesnicima. Kod meteoropata su mogući reumatski bolovi i neraspoloženje. Izvestan oprez se preporučuje u saobraćaju.

Vodosnabdevanje

Prema informaciji iz čačanskog Vodovoda jutros je registovan manji kvar na vodovodnoj mreži u Nušićevoj ulici koji će biti saniran u toku pre podneva. U ostalim delovima grada vodosnabdevanje je uredno. U Gornjem Milanovcu nema kvarova na vodovodnoj mreži kao ni planiranih radova koji bi uslovili zatvaranja vode.

Policijska uprava

Iako je ovih dana saobraćaj otežan zbog zimskih uslova vožnje, u Moravičkom okrugu nije zabeležen porast broja saobraćajnih nezgoda. Prema podacima iz Policijske uprave u toku jučerašnjeg dana u Čačku, Ivanjici, Gornjem Milanovcu, Guči i Lučanima nije bilo saobraćajnih nezgoda. Radarske kontrole biće do 22.00 časa na području grada, do 12.00 sati u Bresnici, a od 12.00 do 16.00 u Mrčajevcima.

Stanje na putevima

Povremeno slab sneg može se danas očekivati u planinskim predelima zapadne, jugozapadne i južne Srbije, dok su putevi u ostalim krajevima zbog porasta dnevnih temepratura i otapanja snega mokri što predstavlja opasnost u jutarnjim i večernjim satima kada se temperature spuštaju ispod nule. Led i jak mraz prethodnih dana stvorili su nova oštećenja na kolovozu u vidu rupa koje se sada ne vide jer su ispunjena vodom, a koja u velikoj meri utiču na bezbednu vozu. Odrona ima na Đerdapskoj i Ibarskoj magistrali, kroz Greličku, Sićevačku i Drensku klisuru, na putevima koji vode kroz stenske useke i pored Drine.
Na pojedinim putevima prvog i drugog reda u višim predelima Sjenice, Ivanjice, Valjeva, Užica, Nove Varoši, Prijepolja, Kruševca i Kraljeva treba računati na sneg na kolovozu do 5 centimetara, dok ga na putevima u planinskim predelima ima do 10 centimetara.

Поделите вести