Претрага
[rstr_selector]

Šest domaćinstava u Konjevićima priključeno na rzavski vodosistem

U Konjevićima će danas biti završeni radovi na delu vodovodne mreže čime će šest domaćinstava biti priključeno na rzavski vodosistem. Vladimir Đinić, šef sektora za održavanje i izgradnju čačanskog Vodovoda, kaže da će time biti rešen problem vodosnabdevanja u tom delu Konjevića.

– Danas povezujemo potrošače u blizini igrališta gde je izgrađena vodovodna mreža u dužini od oko 270 metara. To je deo Konjevića koji nije imao rešeno vodosnabdevanje tako da će od danas novih šest potrošača biti korisnici našeg vodosistema. Oni će dobiti urednije i bolje snabdevanje, jer su do sada imali pocinkovane cevi, a sada prelaze na bolje i kvalitetnije od tvrdog polietilena čime će biti poboljšan i pritisak vode, naveo je Vladimir Đinić.

Radovi na poboljšanju mreže će biti nastavljeni

U planu je da se u rubnim delovima Konjevića izgradi bolja vodovodna mreža i da se svim korisnicima omogući kvalitetno vodosnabdevanje.

– Ovaj deo koji smo sada uradili završava se jednim hidrantom i u planu je da preko jednog konjevičkog polja napravimo tzv. „prsten“, a to bi trebalo da dogovore predstavnici mesne zajednice, grada i JP „Gradac“. Uglavnom, više nisu u pitanju centralni delovi Konjevića, već periferni rubovi koji se naslanjaju na već izgrađenu mrežu. Da pojasnim, to se zatvara u tzv. prstenastu mrežu kako bi se dobio bolji kvalitet u delovima u kojima vodosnabdevanje još uvek nije rešeno na zadovoljavajući način, rekao je Vladimir Đinić.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *