Претрага
[rstr_selector]

Sindikat policije traži najstrože kazne za napade na policajce

Sindikat srpske policije, u ponedeljak 6. februara u Novom Sadu organizuje protest koji će početi u pet do 12, u znak nezadovoljstva zbog blage kaznene politike sudova i tužilaštava prema napadačima na policijske službenike. Lazar Ranitović, predsednik Sindikata srpske policije, ističe da će policajci na protestu izneti tri osnovna zahteva.
– Cilj protesta je apel, odnosno zahtev tužilaštvu i sudijama da za počinioce krivičnih dela napad na policijskog službenika i ometanja policijskog službenika u vršenju svojih poslova pooštri kaznenu politiku. Da ne dozvolimo da nam ljudi koji napadaju policajce ne budu osuđeni ili završe sa oportunitetom ili sa uslovnom kaznom, rekao je Lazar Ranitović.

Umesto iza rešetaka, kriminalci na TV ekranima

– Drugi cilj protesta je da skrenemo pažnju srpskoj javnosti i medijima da ne treba da veličamo kriminal, tačnije da u tv rijalitima zvezde ne budu kriminalci, odnosno da posle napada na policijskog službenika napadači ne dobijaju pažnju u medijima. Imamo dosta uspešnih pojedinaca koji mogu da budu heroji našoj deci, a to su naši sportisti, a ne kriminalci, istakao je Ranitović.

Predsednik Sindikata srpske policije je dodao da je treći veliki razlog za protest i stanje u srpskom pravosuđu.

– Sa protesta ćemo uputiti apel tužilaštvu i sudstvu da kažu ako na njih neko vrši pritisak i ako se ne osećaju bezbedno zbog posla kojim se bave. Da svi zajedno probamo da im pomognemo, odnosno ako je potrebno obezbeđenje tužilaca i sudija da im država to obezbedi, naveo je Lazar Ranitović

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *