Претрага
[rstr_selector]

Sjenica: Konačno rešen problem sela Crvsko

Mikailo Kaličanin, zamenik predsednika opštine Sjenica, kaže da je problem nedostatka vode u većini Sjeničkih sela rešen, ali da vanredna situacija još uvek nije ukinuta. Vodu dopremaju kamionima i cisternama na sva kritična mesta i dopunjuju bunare, pošto meštani nemaju reku, niti bilo kakav drugi izvor vode u blizini.

– Rešili smo problem i u selu Crvsko koje je bilo najugroženije. Kupili smo crevo i doveli vodu prirodnim padom sa izvora Vrućak iz sela Višnjevo u MZ Bare. Ostao je još jedan kilometar da se voda dovede do centra sela, tako da ja mislim da će najkasnije do sutra stići voda u Crvsko, i smatram da smo tamo problem trajno rešili, rekao je Kaličanin. On navodi da su nastojali da ovaj problem hitno reše, pa zbog toga crevo još uvek nije ukopano već je samo postavljeno trasom, ali očekuje da će taj posao biti završen u narednih 10 do 15 dana.

Restrikcije još traju

Dve gumene cisterne od po 10 tona vode stigle su iz Sektora za vanredne situacije i Kaličanin ističe da im je to najviše pomoglo jer zbog nedostatka novčanih sredstava nisu bili u mogućnosti da pomoć traže od vojske ili okolnih opština.

– Cisternama dostavljamo vodu pojedinim selima u kojima problem još uvek nije u potpunosti rešen, dok sela koja imaju izvore uglavnom imaju uredno vodosnabdevanje, ali su i dalje na snazi restrikcije vode dok se kompletna situacija na celoj teritoriji opštine Sjenica ne stabilizuje, kaže Kaličanin.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *